Alkmaarsche Boys 1 Futsal wint eerste wedstrijd - v. v. Alkmaarsche Boys

Alkmaarsche Boys 1 Futsal wint eerste wedstrijd

Alkmaarsche Boys 1 Futsal wint eerste wedstrijd

8 september 2007 0:00


De 1e wedstrijd van de Futsal heren van de Alkmaarsche Boys 1 na promotie naar de 2e klasse was ‘uit’ tegen het Schagense Salao ’85. We wisten dat het moeizaam zou gaan worden omdat Rob Zoon, Bart van Oosten, Tim Suikerbuyk, Arjan Huisman en Frank Sassen door verschillende oorzaken afwezig waren en Dennis Karte, na een lange autorit zojuist terug van vakantie uit Frankrijk, zich 5 minuten voor aanvang meldde in Schagen.

Aanvulling kwam van de Futsal junioren in de personen van Ryan Esser en Sander Bakker (beide spelen op het veld in het 1e overigens) die allebei prima acteerden en andere vaste invallers voor de verdere uitwedstrijden op latere tijdstippen.

De 1e tien minuten verliepen onwennig en rommelig (niet echt verwonderlijk) maar daarna pakten de Boys de regie en wist Dennis door 2 prima individuele acties de 1-0 opgelopen achterstand om te buigen tot 1-2. Nadat Richard de 1-3 had gemaakt kwamen de Boys wat onder druk van het behoorlijk fysiek spelende Salao maar door een penalty van Edwin in de laatste minuut kwam de 2-4 eindstand op het bord.

Een prima begin van de competitie waarin duidelijk werd dat de Boys, na een reeks van opeenvolgende promoties, ook in de 2e klasse goed mee moeten kunnen draaien en dat een aantal jongens van de junioren voor een prima aanvulling zorgen.

Edwin Boots
(db)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!