Een trotse voorzitter spreekt - v. v. Alkmaarsche Boys

Een trotse voorzitter spreekt

Een trotse voorzitter spreekt

16 april 2007 0:00


Trainer Cor Smit heeft op de terugreis na de wedstrijd tegen de Meteoor zeer terecht zijn waardering en dank uitgesproken voor supporters en spelers. Het leek me wat raar om dat ook nog eens te gaan doen. Maar nu ik thuis ben met een gevoel van toch-jammer-maar-eigenlijk-weer fantastisch, dacht ik: ik schrijf mijn dank op en geef er nog wat persoonlijke impressies bij (als pupil van de week, zeg maar, of voor ‘the people from Alkmaar’ -dit laatste alleen te begrijpen voor echte insiders).
Ik sluit me allereerst van harte aan bij de woorden van onze trainer. Mij viel op dat hij de supporters als eerste noemde. Dat is klasse van een trainer, want als het met het team niet loopt, klagen sommige supporters het eerst. En trainer, spelers en bestuursleden weten dat dat pijn doet, gezijk na een nederlaag.
Ik wil hier als een trotse voorzitter spreken, die allereerst de spelersgroep en de begeleiding lof wil geven, de eer die ze toe komt. We hebben in een paar weken twee mooie prestaties geleverd in de districtsbekerstrijd: hartverwarmende inzet, van langs de lijn af te lezen spelplezier, behoorlijk goed voetbal. Want laten we eerlijk zijn: tegen KGB voetbalden wij met inzet, zij konden ons in die inzet niet volgen, we wonnen dus terecht. Tegen de Meteoor voetbalden wij (zeker individueel) beter, al waren zij misschien wat effectiever (maar ja: twee goals met een buitenspelreuk?), dus we hadden eigenlijk best nog kunnen winnen ook. En Alkmaarsche Boys was weer present met veel jeugdige talenten.
Ik weet ook wel dat voorzitters geen verstand van voetbal hebben, maar ik genoot bijvoorbeeld van het optreden van Raymond Brandsma en van de dubbele salto (zonder Rietberger) van onze aanvoerder Ferry Duiveman die na een overdegrondse pegel van Sercan Alcu meedogenloos inschoot. Mij viel bijvoorbeeld ook op dat Ryan Esser niet lijdt aan een oude Boys-kwaal, namelijk: we moeten altijd alles voetballend oplossen. Ryan voetbalt als verdediger uitstekend, maar als er een probleem dreigt ramt hij de bal over de zijlijn. Ik vind dat van klasse getuigen.
NB over Tim heb ik het even niet, want die staat elke dag al in de krant (met gewicht en al). Ik ben trots op jullie, Boys 1 en ik ga er blindelings van uit dat de tomeloze inzet in de bekerstrijd volgende week ook te zien is in Oudkarspel. Want dan moet het zeker goed gaan, daar bij DTS!!. Trouwens: wat zou er mooier zijn als op zondag 22 april Jong Alkmaarsche Boys kampioen wordt en Alkmaarsche Boys 1 zich veilig speelt in de 4e klasse?
Maar dan de supporters nog, en de sponsor en Piet. De busreis naar KGB was niet voor iedereen een waar genoegen, maar de busreis naar de Meteoor verliep vlekkeloos. Wat een mooie groep supporters! Sommigen konden niet goed tegen de zon, en die zochten na de rust derhalve verkoeling in de kantine (met een veldbreed uitzicht op de wedstrijd), nou ja, geen diehards, maar ze waren er en ze hadden plezier (weer: dank aan de selectie!), zoals ze overigens bij KGB op eigen houtje een feest regelden. Alle busreizigers kregen bij het vertrek een nieuwe Boyssjaal van de sponsor. Vandaar dat het zeker op zijn plaats is om sponsor Mario van Elck hartelijk te danken: voor de bussen en de sjaals. En misschien ook wel omdat hij Melanie afvaardigde voor deze Amsterdam(noord)trip.
Tenslotte: Piet van den Berg zijn we als club al vaker dank verschuldigd geweest. En: Piet deed het weer!!

Gerard de Vriend (es)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!