Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Futsal Alkmaarsche Boys 1 - HZV Witburger 3; winst!

20 januari 2007 0:00

Door de oproep in het Alkmaarsche Boys nieuwsje, stroomde vrijdagavond de parkeerplaats (lees: fietsenrek) bij sporthal de Oosterhout al vroeg vol. Door deze, onverwachte drukte, duurde het wat langer voordat het publiek goed en wel een plekje op de tribune had bemachtigd. Nadat wat jeugdige fans, uit veiligheidsoverwegingen achter de doelen vandaan waren gestuurd, kon de wedstrijd 10 minuten later dan gepland dan toch eindelijk beginnen. HZV Witburger trad, ten opzichte van de vorige wedstrijd, met een iets gewijzigde opstelling aan. De iets wat vervelende R.K en de zeer makkelijk scorende H.K (geen familie van elkaar) konden door verschillende omstandigheden (gelukkig) niet mee doen. Maar desondanks bleef er een zeer moeilijk bespeelbare ploeg over, die in het verleden op het veld hun wedstrijden afwerkten in de hoofdmacht van AFC’34. HZV was de enige ploeg die de Boys in twee jaar tijd op een nederlaag had getrakteerd, dus we waren gewaarschuwd.
Al snel was duidelijk dat beide ploegen niet teveel risico’s wilden nemen en de bal werd veelvuldig en risicoloos rond getikt. Nadat Rob met een aantal goede reddingen HZV van scoren afhield, was het 4 minuten voor “rust” Bart die met een bekeken punter de 1-0 aantekende. Tim zorgde na een knappe individuele actie, 3 minuten later met zijn rechterbeen voor de 2-0. Tien minuten in de tweede helft maakte HZV, na een communicatie fout in de Boys verdediging, 2-1 en het werd nog spannend. Het was voor het publiek geen leuke wedstrijd om naar te kijken, maar toen trouwe supporter Frank M. de wave inzette kwam er zowaar sfeer in de sporthal. HZV ging vol in de aanval, maar na goed storen van Richard liepen hij en Tim alleen op de keeper af en na 4x een één-tweetje ingezet te hebben, gunde de goed spelende Richard Tim de 3-1. De onopvallende dus goed leidende scheidsrechter liet HZV nog wel aftrappen maar vlak nadat de hardere kern “het is stil aan de overkant” inzette, floot de scheidsrechter af. Langzaam stroomde de tribune weer leeg en de Boys konden met 3 punten de douche op zoeken, de koppositie in de 3e klasse is een feit. Een echte uitblinker was er niet vanavond, maar de complimenten gaan dit keer naar Ruf, hij speelde een zeer degelijke wedstrijd, klasse! Ed nog bedankt voor het coachen en Frank M. bedankt voor de hartverwarmende aanmoedigingen.