Alkmaarsche Boys wint in 't Zand met 1-3

21 november 2006 0:00

Alkmaarsche Boys 1 heeft goede zaken gedaan door met 1-3 te winnen van Geel Zwart. De ploeg die vorige week helaas gelijk speelde tegen DTS, was er op gebrand om vandaag met de drie punten naar Alkmaar te gaan. Echter was het wel de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam. Rond de 20e minuut was het Ferry Duiveman die verdiend de gelijkmaker binnengleed, na diverse 100% kansen die Alkmaarsche Boys niet benutte.
Vlak voor het einde van de tweede helft werd er gefloten voor een overtreding in de 16 meter, waaruit een penalty werd gegeven voor Alkmaarsche Boys. De bewuste speler had al geel en mocht dus vertrekken. Echter was de speler van Geel Zwart dit niet van plan, waarna er een dusdanige sfeer ontstond waarbij de scheidsrechter het duel enige tijd staakte. Hierna werd er wel weer hervat en het was Tim Suykerbuyk die de penalty inschoot. 1-2 met de rust.
De tweede helft speelde Alkmaarsche Boys tegen 10 man, maar er werd nog flink tegengas geboden. Toch was het Alkmaarsche Boys die op een 1-3 voorsprong kwam door Erden Yar en hierdoor de winst veilig stelde.

Klik op Persnieuws voor het verslag in de Alkmaarsche Courant. (mk)