Jong Alkmaarsche Boys wint met 7-1

9 oktober 2006 0:00

Jong Alkmaarsche Boys, dat vorige week op karakter een achterstand wist om te buigen naar een 2-4 overwinning, mocht vandaag aantreden tegen JVC 2. Een elftal met medewerking van wederom enkele B1-spelers startte overtuigend aan de wedstrijd en zette vanaf het begin flink druk op de tegenstander. Al na '12 minuten was het Pascal Hartog (B1) die fraai inschoot en de 1-0 op het scorebord bracht. Een minuut later was het Sercan Alcu die de 2-0 scoorde en zijn schoenen warm maakte voor nog meer goals. Jong Alkmaarsche Boys speelde aanvallend en op momenten goed voetbal, waar er diverse kansen uit voort kwamen. Het was dan ook wederom Sercan Alcu die in de eerste helft nog 2x scoorde ('22 en '39 minuut) waardoor men aan de thee ging met een 4-0 voorsprong.
De tweede helft werd er iets matiger gestart en werd er onnauwkeuriger gevoetbald. Toch was het Sercan Alcu die zijn 4e goal van de ochtend noteerde en in de '56 minuut de 5-0 scoorde. Wederom werd er een minuut later weer gescoorden was het nu de beurt aan Miquel Hoepel die de 6-0 maakte. JVC had verder niet veel meer in te brengen en had eigenlijk bij rust de wedstrijd al verloren. Toch was het in de '63 minuut weer Sercan Alcu die de 7-0 scoorde en verdiend een publiekswissel maakte. In de eindfase waren er nog volop kansen maar was het JVC die na slordig balverlies de eer redde en in de '87 minuut 7-1 maakte.
Jong Alkmaarsche Boys was de terechte winnaar en heeft flink aan het doelsaldo gewerkt. Verder viel Sander van Kooperen geblesseerd uit, waar men eerst dacht aan spierscheuring in het bovenbeen, bleek dit gelukkig (na bezoek aan het ziekenhuis) mee te vallen en was het een flinke bloeduitstorting met de nodige pijn. Sander beterschap en snel weer terug! (mk)