Moeizame zege Boys 1 op JVC

25 september 2006 0:00

Een mooie nazomermiddag en een veel beter Alkmaarsche Boys in Julianadorp, dus leek er na 17 minuten geen vuiltje aan de lucht toen Rob Admiraal na een knappe actie van Sercan Alcu de 0-1 tegen de touwen schoot. Echter de realiteit was anders, linksback Rik Pauwels moest na 20 minuten al geblesseerd het veld verlaten en de vele geboden kansen werden door de rood/witte spitsen niet verzilverd. Omdat ook in de achterhoede af en toe te laconiek werd gevoetbald kon keeper Dennis Pluijmers weer excelleren. Mede dankzij deze sterke doelverdediger konden de Alkmaarders met een voorsprong rusten. Na de rust bleven de beste kansen voor Alkmaarsche Boys maar zelfs voor een vrijwel leeg doel wisten de mannen van Cor Smit niet om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Een al oude voetbalwijsheid leek ook voor JVC op te gaan, vrijwel de enige kans voor JVC in de tweede helft werd door De Boys zelf geboden na een verdedigers ‘foutje’. Bas Hendrix twijfelde geen moment en schoot de ploeg van trainer Remy Zoer naast die van Smit. Onnodig moeilijk maakte de Alkmaarse ploeg het zichzelf op deze manier. De Purmerendse oefenmeester van de Alkmaarders greep direkt in en hoopte met Erden Yar extra aanvallende impulsen te brengen. Yar bedankte zijn trainer voor het inbrengen door met een verwoestend afstandschot van 35 meter(!) iedereen de mond te snoeren, 1-2. De Julianadorpers konden het tij niet keren ondanks dat ze probeerden aanvallender te spelen. Dat Tim Suijkerbuijk in blessuretijd de score vergrote na 1-3 was meer dan verdiend. De thuisblijvers kregen ongelijk, want er waren opvallend weinig supporters, na twee wat mindere wedstrijden was dit een leuke competitiepot.
Klik op Persnieuws voor het verslag in de Alkmaarsche Courant.