Selectieteams Boys winnen in Districtsbeker

10 september 2006 0:00

KSV uit het Heerhugowaardse 't Kruis bood dapper tegenstand maar de 6e klasser was een maatje te klein voor het vlaggenschip van Alkmaarsche Boys. De rood-witten speelden wat onzeker, wellicht toch aangeslagen van de onverwachte competitienederlaag tegen Hollandia T. maar een snelle voorsprong gaf aan dat de "cupfighters" wel degelijk naar 't Kruis waren gekomen om te zegevieren. In de 3e minuut nam Tim Suijkerbuijk een cornerbal die door Ryan Esser in een keer uit de lucht binnen werd geschoten, 0-1. Vervolgens verzuimde het elftal van Cor Smit om door te drukken, een ongelukkige vrije trap tegen zorgde zowaar na een half uur spelen voor de gelijkmaker. Rick Volkers krulde de bal met zijn linkerbeen vanaf 20 meter in één keer achter doelman Dennis Pluijmers, 1-1.
Nog geen tien minuten later kwam Alkmaarsche Boys weer op voorsprong, Ryan Esser gaf vanaf rechts een zuivere voorzet richting tweede paal die door Sercan Alcu eenvoudig werd binnen gekopt, 1-2. Een verdiende ruststand in een echte bekerwedstrijd waar met name KSV de grens van het toegestane regelmatig opzocht. In het tweede bedrijf was er de opwachting van doelman Rob Zoon bij De Boys. Na bijna een jaar van blessureleed maakte hij zijn rentree in een officiële wedstrijd van het eerste team. Hij deed dit niet onverdienstelijk en maakte duidelijk dat Dennis Pluijmers een serieuze scherpe doelman achter hem kent. De Boys-ploeg was eigenlijk heer en meester maar opnieuw wisten de spelers het doel van de tegenstander niet te vinden. Pas in de 70e minuut viel de beslissing, Sercan Alcu zette goed door en gaf Erden Yar een niet te missen gelegenheid, de invaller ronde met uiterste precisie af en bepaalde de eindstand op 1-3.

Jong Alkmaarsche Boys behaalde de volgende ronde voor reserveteams, door uiterst eenvoudig FC Uitgeest opzij te zetten. Het team van Arjan Huisman miste nog een legio aan kansen waardoor er geen dubbele cijfers op het scorebord kwam. 6-0 was de einduitslag en daarmee konden "Huissie" en zijn teammanagers Piet v.d. Berg en Michel Kuipers uiteindelijk wel leven. Eerder werd al gewonnen van HSV en Egmondia, waardoor de volgende bekerronde nu dus een feit is. (JvB / es)