Hattrick Ait Kassi bezorgt Alkmaarsche Boys dikverdiende zege op Victoria O

4 maart 2024 21:45

ALKMAAR - In de strijd om de derde plaats van de vierde klasse A heeft Alkmaarsche Boys een dikverdiende zege behaald op Victoria O. Iliass Ait Kassi kroonde zich tot man van de wedstrijd door een hattrick voor zijn rekening te nemen waarvan de winnende viel in de blessuretijd van de wedstrijd: 3-2.

Voorafgaand aan het duel had Victoria O drie punten voorsprong op Alkmaarsche Boys dat er echt alles aan gelegen was om revanche te nemen voor de 4-2 nederlaag die het eerder dit seizoen leed in Obdam. En daar voetbalden de Alkmaarders ook naar want binnen tien minuten had de thuisploeg al een 2-0 voorsprong te pakken en beide keren liet Iliass Ait Kassi de Obdammer defensie zijn hielen zien om doeltreffend af te ronden. Kort na de tweede goal lieten ook de gasten zich gelden met een daverende knal van Rik Koopman op de lat. Het was echter Alkmaarsche Boys dat de bovenliggende partij was en op weg leek om met de comfortable voorsprong de rust in te gaan tot Ferry Outhoff kort voor rust onnodig zijn doel uitkwam en Colin Traa profiteerde door fraai af te ronden: 2-1.

Alkmaarsche_Boys_-_Victoria_O_26.JPG

Outhoff, die voor de rest een puike partij keepte, herstelde zich na rust al lag het initiatief dan ook voornamelijk bij zijn ploeg. Alkmaarsche Boys was ook in de tweede helft heer en meester en het was met name aan scheidsrechter Te Lindert te danken dat de score niet hoger opliep. De arbiter ging mee in een volstrekt onterecht vlagsignaal van zijn Obdammer assistent en keurde een doelpunt van Kevin Floor af en zag ook geen strafschop in een duidelijke overtreding op Ait Kassi. Buiten die mogelijkheden schoot Sercan Yilmaz nog eens van grote afstand op de kruising. Zoals zo vaak gebeurt viel het doelpunt uitgerekend aan de andere kant en het was wederom een fraaie treffer toen de vrije trap van aanvoerder tim Appel via de binenkant van de paal binnen ging. Het duel leek zodoende op een remise te eindigen, maar daar dacht Ait Kassi in de blessuretijd anders over toen hij zich opnieuw door de Obdammer defensie slalomde en de verdiende 3-2 tegen de touwen schoot.

Alkmaarsche_Boys_-_Victoria_O_9.JPG

Alkmaarsche Boys, dat zodoende de derde plaats overneemt, gaat komende zondag op bezoek bij het laaggeklasseerde Sint Boys.

Foto's: DP Sportfotografie
Bron: Alkmaars Dagblad