Geel Zwart '30 maakt het Alkmaarsche Boys lang lastig

5 februari 2024 14:15

ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zoals verwacht de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Geel Zwart '30 gewonnen. Zo gemakkelijk als op de eerste speeldag van dit seizoen in 't Zand ging het echter niet. Waar de ploeg van Arjan Huisman toen met 0-6 won, bood Geel Zwart '30 nu nog lang tegenstand.

De gasten hadden duidelijk geleerd van de vorige wedstrijd en stonden vanaf het eerste fluitsignaal compact te verdedigen, waarbij men Alkmaarsche Boys ook nog eens vroeg in de opbouw wist te storen. De thuisploeg speelde daarbij zelf te slordig en in een te laag tempo. Al dook Ilias Ait Kassi wel vrij voor het doel op en mikte naast en had de vrije trap van Sercan Yilmaz die uiteen spatte op de lat wellicht meer verdiend. De gasten uit 't Zand beperkten zich echter niet alleen maar tot verdedigen en doken in de tegenstoot een paar keer verrassend op voor het doel van Ferry Outhoff. Omdat het Alkmaarse middenveld zich niet genoeg liet zakken kwam men achterin bij de thuisploeg dan vaak een mannetje tekort. Zo ook bij de 0-1 die vlak voor rust viel toen Joep Bos volledig vrij de bal in het doel kon plaatsen.

Dankzij nieuwkomer Ahmet Kutlu keerde Alkmaarsche Boys terug in de wedstrijd. De voormalige jeugdspeler van Vrone en AFC '34 speelde de afgelopen tweeëneenhalf jaar op het derde niveau van Turkije, maar keerde terug naar Nederland om zijn opleiding af te ronden. Na enkele trainingen zal hij de rest van het seizoen uitkomen voor Alkmaarsche Boys en tegen Geel Zwart '30 begon hij als linksbuiten in de basis. Bij het ingaan van de eerste helft was Kutlu het eindpunt van de beste aanval van Alkmaarsche Boys, via meerdere schijven waarbij de bal eenmaal werd geraakt, en was het weer gelijk. Kort na de pauze gaf de nieuwkomer een prachtige assist op Sercan Yilmaz die met een harde streep net zo fraai afrondde.

Het leek de defintieve ommekeer voor Alkmaarsche Boys, maar Geel Zwart bleef de thuisploeg afjagen en maakte het de thuisploeg nog flink lastig, waardoor het tot het eind spannend bleef. In de 88e minuut viel de beslissing alsnog toen een schot van Ilias Ait Kassi van richting werd veranderd en tegen de touwen verdween: 3-1.
Alkmaarsche_Boys_-_Geel_Zwart_30_23.JPG

Door de zege neemt Alkmaarsche Boys de derde plaats over van Victoria O. Komende zondag speelt de ploeg van Huisman het laatste half uur van de eerder gestaakte wedstrijd, door een blessure van de scheidsrechter, tegen Zeemacht in Den Helder. De Alkmaarders dienen in die 30 minuten een 3-1 achterstand goed te maken.

Foto's: DP Sportfotografie

Bron: Alkmaars Dagblad