Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Dirkshorn mengt zich in top, Alkmaarsche Boys maakt pas op de plaats

15 januari 2024 7:30

DIRKSHORN - Dirkshorn heeft zondag de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Alkmaarsche Boys weten te winnen. In een doelpuntrijk duel zegevierde de ploeg van trainer Michel van de Wardt met 4-2 en mengt zich daardoor in de top van 4A.

In de spannende vierde klasse hadden beide ploegen baat bij een zege om zich bovenin te melden. Het leverde een nerveus, maar bij vlagen wel boeiend schouwspel op waarin de gasten uit Alkmaar tien minuten voor de rust op voorsprong kwamen via een benutte strafschop van Sercan Yilmaz. Nog voor de rust werd het gelijk toen keeper Ferry Outhoff een poging van Nick Verblauw liet glippen en Kamiel Hoogland alert was: 1-1.

Dezelfde Hoogland wist vervolgens met een fraaie treffer de thuisploeg op voorsprong te schieten, waarna het venijn 'm in de staart zat. De gasten van trainer Arjan Huisman gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar het was invaller Tyrone Choaté die Dirkshorn op 3-1 bracht. Direct hierna kreeg Alkmaarsche Boys weer een strafschop en opnieuw was het Yilmaz, die scoorde en zijn dertiende seizoenstreffer liet aantekeken. De technisch vaardige aanvaller van de Alkmaarders liet zich hierna echter gaan met een harde charge en scheidsrechter Bol kon niet anders dan hem de rode kaart tonen. In de slotminuut was het vervolgens Verblauw die voor de beslissing zorgde: 4-2.

Bron: Alkmaars Dagblad