Doelpuntenmachine Alkmaarsche Boys dendert door en scoort ook tegen Petten acht keer

17 december 2023 23:45

ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft voor een ongekende prestatie gezorgd door voor de derde thuiswedstrijd op rij acht maal te scoren. Na de 8-0 tegen De Koog en de 8-1 tegen Winkel werd nu Petten het slachtoffer van de Alkmaarse doelpuntenmachine: 8-0.

Petten was gewaarschuwd door de hoge uitslagen van de laatste weken en koos duidelijk voor de verdedigende stellingen. Pas in de 34e minuut kon de thuisploeg de ban breken en nog voor de rust werd het 2-0. Die stand bleef tot twintig minuten voor tijd staan, maar nadat trainer Arjan Huisman zijn hele voorhoede wisselde ging het in de laatste twintig minuten toch nog hard. Zowel Ilias Ait Kassi als Sofyan Ait Kassi waren beiden goed voor drie doelpunten. De overige treffers kwamen op naam van Kevin Floor en Ilyas Bektes.

Alkmaarsche Boys scoorde zodoende in acht wedstrijden al 44 keer, maar verloor ook al twee keer waardoor het als nummer vier de winterstop ingaat. De stand geeft echter ook een vertekend beeld door de vele afgelastingen waardoor er nog van alles mogelijk is in het nieuwe jaar. De Alkmaarders hervatten de competitie op 14 januari met de belangrijke uitwedstrijd bij Dirkshorn.

Bron: Alkmaars Dagblad