Alkmaarsche Boys scoort ook tegen Winkel acht keer

11 december 2023 16:00

ALKMAAR - Waar Alkmaarsche Boys twee weken geleden met 8-0 won van De Koog wist de ploeg van trainer Arjan Huisman ook in de thuiswedstrijd tegen Winkel achtmaal het net te vinden. Sercan Yilmaz kroonde zich met vijf doelpunten tot man van de wedstrijd.

Aan het scorend vermogen ligt het dan ook niet bij de Alkmaarders, die evenwel toch regelmatig wisselvallig presteren. Vele tegenstanders zijn het erover eens dat het in potentie de beste ploeg in de vierde klasse A is, doch dit laat men niet wekelijks zien. De wedstrijden tegen Succes en Victoria O gingen verloren en een week geleden liet men het ook weer afweten bij Zeemacht in een duel dat bij een 3-1 achterstand gestaakt werd door een blessure bij de scheidsrechter. Alkmaarsche Boys zal het laatste half uur in februari moeten uitspelen.

Wisselvalligheid is dit seizoen ook het kenmerk van Winkel dat voorafgaand aan het duel op Sportpark Overdie driemaal had gewonnen, net zo vaak verloren en eenmaal gelijk gespeeld. De hoop op een resultaat in Alkmaar zat er voor de ploeg van Rajesh Biseshar niet in. De thuisploeg was gretig om de matige wedstrijd van een week eerder utit te poetsen en kreeg al snel zijn kansen. Gescoord werd er als eerste door Sercan Yilmaz vanaf de strafschopstip nadat Kevin Floor in zijn rug was geduwd. Twee minuten later wist Furkan Kebapci die score al te verdubbelen. Er volgden in de eerste helft nog twee strafschoppen. Eerst voor Winkel en daar wist Rick Fijnheer wel raad mee, en vervolgens weer voor de thuisploeg waar Yilmaz ditmaal de eer gunde aan Ilias Ait Kassi: 3-1.
Alkmaarsche_Boys_-_Winkel_8.JPG
Mocht Winkel nog hoop hebben dan werd die op het slechte veld, de gemeente had het eerder in de week nodig gevonden om een vrachtwagen zand over het gras te strooien, snel de grond ingeboord. En dan met name door Sercan Yilmaz die na rust nog viermaal het net vond en zijn totaal van de middag op vijf bracht. Tussendoor maakte Ait Kassi ook nog eens zijn tweede waardoor het eindigde op 8-1.

Voor beide ploegen is de winterstop nog niet aangebroken want komende zondag volgt er nog een inhaalronde als Alkmaarsche Boys weer thuis speelt, tegen Petten, en Winkel op bezoek gaat bij Hugo Boys.

Foto's: DP Sportfotografie

Bron: Alkmaars Dagblad