Alkmaarsche Boys schiet met scherp tegen De Koog (8-0)

27 november 2023 10:00

ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft flink uitgehaald in de thuiswedstrijd tegen De Koog. De eilandbewoners kwamen er op Sportpark Overdie geen moment aan te pas en kregen liefst acht doelpunten om de oren: 8-0.

Die score had zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen ware het niet dat keeper Perry Faria ondanks de acht tegendoelpunten toch een prima wedstrijd speelde. Voor der rust wist hij op uitstekende wijze drie vrije trappen uit zijn doel te ranselen en ook na de rust had de doelman enkele uitstekende reddeingen in huis om zijn ploeg voor de dubbele cijfers te behoeden.

Sercan Yilmaz opende al binnen drie minuten het doelpuntenbal en scoorde later in de eerste helft nogmaals. Doordat ook Kevin Floor tweemaal het net vond stond de ploeg van trainer Arjan Huisman al bij rust op een comfortabele 4-0 voorprong.

Ook na de pauze kwamen de Texelaars, die nochtans goed aan de competitie waren begonnen en in de middenmoot bivakkeren, er niet aan te pas en keeper Ferry Outhoff had dan ook een rustige middag. In het slotkwartier wist Alkmaarsche Boys uiteindelijk de score van de eerste helft te verdubbelen ondermeer door de derde treffer van man van de wedstrijd Kevin Floor. Daarnaast deden ook Ilias Ait Kassi en de invallers Sammy Kooti Arab en Sofyan Ait Kassi nog een duit in het zakje.
Alkmaarsche_Boys_-_De_Koog_13.JPG
Alkmaarsche Boys gaat door de zege over De Koog heen en klimt naar de vijfde plaats, maar heeft ook nog een drietal wedstrijden tegoed ten opzichte van koploper Con Zelo. Komende zondag gaan de Alkmaarders op bezoek bij Zeemacht in Den Helder.

Foto's: DP Sportfotografie
Bron: Alkmaars Dagblad