Alkmaarsche Boys strijdend ten onder in beker. AFC '34 blameert zich

22 november 2023 11:45

ALKMAAR - Alkmaarsche Boys en AFC '34 kunnen zich vanaf heden volledig op de competitie richten. Beide Alkmaarse clubs werden dinsdagavond uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi.

Vierdeklasser Alkmaarsche Boys wist vorig seizoen de achtste finales te bereiken, maar een stunt zat er tegen eersteklasser De Zuidvogels niet in. Op Sportpark De Wolfskamer in Huizen ging de ploeg van trainer Arjan Huisman met 3-1 ten onder, een stand die al bij de rust was bereikt. Spits Nigel van Zelst was de grootste plaaggeest voor de Alkmaarders want nadat hij de score al had geopend wist hij in de laatste minuten voor rust een hattrick te voltooien. Door een mooie vrije trap van Kevin Floor kwam Alkmaarsche Boys toch nog dichterbij voor men de kleedkamers opzocht.

Na de rust streed Alkmaarsche Boys voor wat het waard was, maar zat het bij de mogelijkheden die het kreeg ook niet altijd mee. Hierdoor kan de focus nu op de competitie waarin men zondag in eigen huis De Koog treft.

AFC '34 blameerde zich in eigen huis tegen derdeklasser Elinkwijk, ooit een grootmacht in het amateurvoetbal. Op eigen veld kwam de ploeg van trainer Thomas Bart nooit in de wedstrijd zelfs niet nadat men in de eerste helft al tegen een achterstand aankeek. Na de rust probeerde men het wel, maar zonder enige overtuiging en vlak voor tijd werd het duel vanuit een strafschop beslist door de Utrechters: 0-2.

AFC '34 speelt zondag in competitieverband een uitduel bij hekkensluiter Alphense Boys.

Kolping Boys komt vanavond nog in actie in bekerverband als men op bezoek gaat bij Nieuw-Utrecht.

Bron: Alkmaars Dagblad