Alkmaarsche Boys in slotfase langs koploper Con Zelo

30 oktober 2023 6:00

Alkmaarsche Boys heeft zondag goede zaken gedaan door in een spannend duel koploper Con Zelo terug te wijzen (3-2).

Het werd een wedstrijd met twee gezichten want in de eerste helft waren de gasten uit Waarland de bovenliggende partij en de voorsprong die de koploper vlak voor rust nam door een rake kopbal van Van Balgooy was dan ook terecht. Daarvoor was het met name aan keeper Ferry Outhoff te danken dat men niet eerder op achterstand stond dankzij twee fabuleuze reddingen waarbij hij eenmaal de bal uit de bovenhoek wist te tikken.

Waar Alkmaarsche Boys er in de eerste helft aanvallend niet aan te pas kwam, daar gaf men na rust volle druk naar voren en dat zorgde ervoor dat Con Zelo wankelde. Iliass Ait Kassi die eerder al de paal had geraakt zorgde na een uur spelen vanuit een moeilijke hoek voor de verdiende gelijkmaker. De thuisploeg wilde meer en bracht Sercan Yilmaz in, die net terug is van een liesblessure, maar die stond nauwelijks in het veld toen Con Zelo via Stef Smit een hernieuwde voorsprong pakte. Toch was het Yilmaz die de wedstrijd besliste. Tien minuten voor tijd maakte hij gelijk met een fraai afstandsschot en een paar minuten later stond hij op de juiste plek bij een voorzet van Iliass Ait Kassi. Con Zelo kwam nog met een slotoffensief, maar Outhoff wist met nog twee reddingen de zege veilig te stellen: 3-2.

Komende zondag gaat Alkmaarsche Boys, dat nu zesde staat, op bezoek bij de huidige nummer drie in de stand, Dirkshorn.