Succes wint vroege topper van Alkmaarsche Boys

2 oktober 2023 18:00

ALKMAAR - Hoewel nog vroeg in het seizoen hebben Alkmaarsche Boys en Succes beiden de ambitie om dit seizoen voor promotie naar de derde klasse te gaan. Op Sportpark Overdie stond dan ook al op de tweede speeldag een heuse topper op het programma.

Het werd een hectisch duel waarin het nodige gebeurde met name door het warrige fluiten van de dienstdoende scheidsrechter. Los daarvan kwam Succes al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Bart de Kleine die een fijne steekpass van Jeroen Norder op waarde wist te schatten en keeper Ferry Outhoff passeerde. Naarmate de eerste helft vorderde herpakte Alkmaarsche Boys zich en de ploeg van Arjan Huisman kon zelfs met een voorsprong gaan rusten. In de 44e minuut schoot Sercan Yilmaz een magistrale vrije trap via de binnenkant van de paal raak en in de blessuretijd bracht de vrijstaande Illias Ait-Kassi de thuisploeg op voorsprong.
Alkmaarsche_Boys_-_Succes_26.JPG
Ait-Kassi was in de eerste helft al eenmaal ontsnapt aan een tweede gele kaart en speelde ook na de rust op het randje. Zo zeer dat hij die tweede prent alsnog ontving waardoor Alkmaarsche Boys met tien man verder moest. Het bleek een kantelpunt want even later wist de vrijstaande Norder de 2-2 binnen te koppen. Succes leek nu de beste papieren te hebben maar de arbiter ging gruwelijk de fout in toen hij een overduidelijke overteding binnen het strafschopgebied op Yilmaz niet honoreerde met een strafschop. De druiven werden nog zuurder voor Alkmaarsche Boys toen invaller Bram Dekker vlak voor tijd de winnende binnen schoot voor Succes: 2-3.

Komende zondag 8 oktober gaat Alkmaarsche Boys op bezoek bij Victoria O in Obdam. Succes speelt dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Dirkshorn.