Aanleg nieuw A-veld start woensdag 13 april - v. v. Alkmaarsche Boys

Aanleg nieuw A-veld start woensdag 13 april

Aanleg nieuw A-veld start woensdag 13 april

11 april 2022 12:45


Beste leden,

Na bijna 11 jaar zal ons A-veld weer vervangen worden. Ons huidige kunstgrasveld heeft zijn beste tijd gehad. Gezien de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, (geen rubberen korrels, issues met kurk etc.) en de stappen die zijn gezet met nieuwe grassoorten krijgt Alkmaarsche Boys weer een hoogwaardig (hybride) natuurgrasveld.

Het bestuur van Alkmaarsche Boys heeft akkoord gegeven om af te stappen van een nieuw 100% kunstgrasveld. De huidige belasting van de velden maakt dit mogelijk. De wens om weer naar gras over te gaan welke we van de leden hebben gehoord, alsmede de richting om naar milieuvriendelijke producten te kijken kiezen wij bewust weer voor een (hybride)grasmat.

Concreet betekent dit dat vanaf woensdag 13 april (deze week!) ons A-veld niet meer gebruikt kan worden. De trainingen op dinsdag 12 april gaan dus gewoon door op het A-veld. Dat betekent dat wij alle trainingen en wedstrijden de laatste paar weken van het seizoen moeten verplaatsen naar het B-C veld. Onze wedstrijdsecretaris Edwin Boots zal hierop terugkomen bij alle teams en trainers. In de tussentijd zal de gemeente het onderhoud opvoeren van het B- en C-veld zodat we deze extra belasting aan kunnen.

Ons eerste elftal heeft tijdelijk toestemming van de KNVB om op het C-veld thuiswedstrijden te spelen, mits er geen publiek tussen beide velden komt te staan. Een wedstrijd tegelijk ernaast spelen mag wel.

Vanaf dinsdag 12 april zullen er voorbereidingen worden getroffen om dit mogelijk te maken en dat de veiligheid gewaarborgd blijft. Hiervoor vragen we jullie begrip.

Het complex zal de komende weken een beetje een bouwput worden rondom het A-veld. De reden om dit eerder in het seizoen te doen is omdat de lava grondlaag onder ons A-veld opnieuw gebruikt gaat worden bij een nieuw aan te leggen hockeyveld. Daarnaast willen wij het gras zo vroeg mogelijk de kans geven om te groeien, zodat we een top mat gaan krijgen voor het nieuwe seizoen.

Namens Alkmaarsche Boys zal Michel Kuijpers de coördinatie doen van de aanleg van ons nieuwe A-veld. Als er vragen zijn dan horen wij dat graag!

Wij zullen regelmatig een update plaatsen van de vorderingen en de nieuwe stappen.

Bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!