Walking Football - v. v. Alkmaarsche Boys

Walking Football

Walking Football

19 november 2021 16:45


Walking Football

Walking Football op donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur bij Alkmaarsche Boys.

 

Sinds april 2019 is bij Alkmaarsche Boys een groep enthousiaste Walking Footballers actief en het bestaansrecht is dus bewezen.

De opzet van Walking Football is aanmerkelijk meer dan alleen een partijtje voetbal want de activiteit begint met een warming-up waarbij een ieder dat aan kan passen aan wat in zijn/haar fysieke mogelijkheden ligt. De training wordt door een ervaren trainer gedaan, die alle spiergroepen even aan de beurt doet komen (sommige deelnemers hebben in het begin spieren gevoeld waarvan hij/zij nog nauwelijks het bestaan wist). Na de warming-up doen we een aantal oefeningen met de bal en uiteraard sluiten we af met een partij van ongeveer een uurtje volgens de regels van Walking Football. (kleine doelen, geen slidings, geen lichamelijk contact, bal mag max. op heuphoogte gespeeld worden) De specifieke doelgroep is 60 + maar daar gaan we soepel mee om als dat in de groep past.

Op dit moment bestaat de groep uit 17 vaste deelnemers (16 mannen en 1 vrouw). Wij spelen het hele jaar door en zelfs tijdens de zomervakantie hebben we voldoende deelnemers om door te gaan. We hebben de beschikking over een prachtig (kurk)kunstgrasveld waar een afrastering omheen staat zodat we nooit ergens ver weg de bal op moeten halen. Gewone sportschoenen zijn prima om op te spelen.

Af en toe doen we voor de liefhebbers mee aan een toernooi bij een andere club in de omgeving.

U bent van harte uitgenodigd om eens (op proef mag ook) deel te nemen.

De contributie voor deelname aan deze activiteit is laag (kijk op de site van Alkmaarsche Boys onder clubinfo\lidmaatschap\contributie voor de actuele informatie).

Na afloop is er gelegenheid om in de kantine nog even na te praten onder het genot van een drankje.

Kom in beweging en kom dus ook langs of nog beter doe mee op donderdagochtend op het sportpark Overdie met inloop vanaf 9.45 uur en aanvang Walking Football om 10.00 uur om 1,5 uur sportief, sociaal en gezellig bezig te zijn.

Meer informatie stuur een mail; walkingfootball@alkmaarscheboys.nl of kijk op de site https://www.alkmaarscheboys.nl/ .

Wij houden ons aan de Corona regels dus is de Corona check app verplicht in de kantine (alle huidige deelnemers van WF zijn op dit moment in het bezit van dit bewijs)

 ‚Äč

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!