Nieuws van het bestuur | Einde seizoen en hoe nu verder - v. v. Alkmaarsche Boys

Nieuws van het bestuur | Einde seizoen en hoe nu verder

Nieuws van het bestuur | Einde seizoen en hoe nu verder

7 april 2020 20:45


Beste leden,

Zoals jullie weten heeft de KNVB naar aanleiding van de maatregelen die door het kabinet zijn genomen de beslissing uitgesproken dat alle competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. 

In dit besluit van de KNVB kunnen wij ons als bestuur vinden en ook voor Alkmaarsche Boys zijn de gevolgen ingrijpend. Het belangrijkste is dat de gezondheid van iedereen voorop staat. Wij leven dan op de eerste plaats enorm mee met iedereen die in meer of mindere mate getroffen is door de situatie. Dit kan op het gebied van je eigen gezondheid zijn, die van je directe familie en vrienden of op het werk. Ook diverse bedrijven, waaronder onze sponsoren zijn hard geraakt of zijn er mensen die in vitale sectoren werken en juist meer uren dan normaal maken. Alle voorbeelden en verhalen leven bij onze leden en mensen die betrokken zijn bij Alkmaarsche Boys. Wij wensen dan iedereen enorm veel sterkte en wijsheid in deze moeilijke tijd.

Het bestuur van Alkmaarsche Boys is druk bezig om de impact vooral op financieel gebied, zo klein mogelijk te maken. Dat is best een enorme klus en ook heel vervelend net nu we op alle vlakken nu in een zeer positieve flow zaten als vereniging. Echter binnen een maand tijd is de werkelijkheid nu heel anders. Aangezien er sinds medio maart geen kantine inkomsten meer zijn en veel leuke activiteiten niet meer doorgaan heeft het bestuur de volgende beslissingen genomen:

1) De contributie wordt niet gerestitueerd. De vereniging kan het zich hierin niet veroorloven hier een andere keuze in te maken. Wel heeft het bestuur besloten om voor het seizoen 2020-2021 geen verhoging van de contributie door te voeren

2) Alle (vrijwilligers-)vergoedingen voor trainers, verzorger en schoonmaak worden besproken met de individuele mensen die het betreft. Hier zullen we maatwerk afspreken, waarin we rekenen op eenieder zijn of haar begrip en de situatie van de club.

3) Het bestuur is actief bezig om te kijken voor welke (nood)regelingen wij als vereniging in aanmerking komen en deze dan ook aan te vragen. Echter willen we wel heel duidelijk meegeven, dat dit niet kostendekkend zal zijn en dat men zich niet rijk moet rekenen.

4) Alle kostenposten zijn door het bestuur beoordeeld en daar waar het kan worden er maatregelen getroffen. Wij vertrouwen hierop dat we hiermee de schade kunnen beperken voor de club.

5) Alle (voetbal)activiteiten zijn niet toegestaan t/m 1 juni. Daarom zullen wij het complex ook ontdoen van doelen en netten (voorkomen vandalisme) en zullen we een aantal zaken grondig schoonmaken. Dit betekent dat ook de Popquiz van 24 april niet doorgaat. Het 5 tegen 5 toernooi op 6 juni besluiten we na 28 april als we meer weten van de overheid.

6) Met de jeugd- en seniorencommissie zullen we ons buigen over de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Zodra hier meer nieuws over is, dan laten we dit direct weten. Indien er wel na 1 juni gebruik gemaakt mag worden van de velden, zullen we ons beraden of we van de zomer iets extra's zullen gaan organiseren, al dan niet in samenwerrking met andere Alkmaarse clubs.

Naast deze maatregelen zijn we met alle andere Alkmaarse voetbalverenigingen onder andere in gesprek met de KNVB en de Gemeente Alkmaar/Alkmaar Sport, om te kijken waar we eventueel gecompenseerd kunnen worden. We schatten in dat we eind juni een duidelijk beeld hebben over de financiële status.

Als bestuur hopen we dat we deze periode snel achter ons kunnen laten en hopen elkaar snel weer te zien op en rond de velden van Alkmaarsche Boys.

Een goede gezondheid gewenst,

Michel Kuijpers
voorzitter Alkmaarsche Boys

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!