Zeevogels - DTS gestaakt in 4A

26 maart 2006 0:00

Op de site van Zeevogels het volgende bericht:

Egmond aan den Hoef - Een prachtig doelpunt van DTS (0 -1), een mooie gelijkmaker van Robert Jong; (1 - 1) en nog een goal van zijn neef Frank. Zeevogels ging rusten met een 2 - 1 voorsprong en had zicht op een goed resultaat tegen de subtopper uit Oudkarspel.
Ook in de tweede helft hielden de Vogels heel lang stand. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker toch. Een Zeevogels verdediger kopt de bal tegen een ploegmaat aan en de bal valt pardoes voor de voeten van een DTS aanvaller. Deze haalt uit en voor doelman Lesley Groot is er geen pakken aan; 2 -2.
Vervolgens bleef het spel heen en weer golven. Beide teams speelden om te winnen. Niemand kon op dat moment vermoeden dat deze wedstrijd het einde niet zou halen. Met nog 5 minuten te spelen moest Paul Gerrits in het zestienmetergebied optreden tegen zijn directe tegenstander. Hoewel hij een kleine achterstand had gooide hij, met het nodige risico, zijn lichaam in de strijd. Iedereen slaakte een zucht van verlichting toen Gerrits, met bal en al, prachtig wegdraaide bij zijn opponent. Paul had het geflikt en zo zijn ploeg door dit hachelijke moment heen gesleept. Groot was dan ook de verbazing, zeg maar ontzetting, toen de scheidsrechter naar de penaltystip wees. De protesten van alles en iedereen mochten niet baten. Na twee gele kaarten leek de weg vrij om de toegekende strafschop eindelijk te laten nemen. De scheidsrechter deed weer iets onverwachts. Hij blies zelf de aftocht voor een afkoelingsperiode van vijf minuten. De leidsman liet na die vijf minuten weten dat naar zijn mening de rust nog niet was teruggekeerd en zag de situatie als bedreigend. De wedstrijd werd gestaakt met nog vijf speelminuten op de klok en een bal op de penaltystip.