Boys 4 bereikt volgende bekerronde

18 september 2017 15:45

Alkmaarsche Boys 4 is het seizoen voortvarend begonnen.

Het nieuwe team van coach Piet van den Berg had het begin deze zomer nog even lastig in oefenwedstrijden tegen het 3e en 5e van de Boys, maar maakte dat in de bekerwedstrijden ruimschoots goed: Drie keer winst.

De eerste wedstrijd, thuis tegen Hugo Boys, werd met 5-2 gewonnen. Een week later werd een niet geheel okselfris Kwadijk in Purmerend noord met 7-0 opgerold. Afgelopen zondag was daarom op basis van doelsaldo een gelijkspel tegen Always Forward voldoende om verder te bekeren. Na twee keer op achterstand te komen, werden de Horinezen in de tweede helft toch met 4-2 aan de zegekar gebonden.

Grote man tijdens de bekerreeks: Bono van der Berg, die het net in drie wedstrijden liefst 9 keer wist te laten bollen. Overige doelpuntenmakers: Vinnie van den Berg drie maal en Mark Stuijfbergen en Rodney Schreuder beide twee keer.

En er zijn uiteraard ook wat opmerkelijke zaken te noemen. Zo kreeg good old Mark Broekhuizen in ruim 270 minuten voetbal geen enkele overtreding tegen, werd seniorendebutant Nick Hoedjes in zijn eerste wedstrijd direct tot man of the match gekozen en bleek Remy Tesselaar een uitstekende vervanger van 1e keeper Hugo, die met zijn Erica van de Griekse zon geniet.

Sponsornieuws is er trouwens ook: Victory Wok is de nieuwe tenuesponsor van het 4e. Om dat te vieren werd de zaterdag voor de wedstrijd tegen Kwadijk door het gehele team met aanhang alvast even kennisgemaakt bij het bekende restaurant aan de ring Alkmaar. Dat het met de teamspirit wel goed zit was de nazit tot een uur of 6 zondagochtend bij coach Piet, gevolgd door de puike 7-0 overwinning in Kwadijk.