Alkmaarsche Boys verslaat koploper

1 maart 2006 0:00

Druk op het Helderse doel tijdens de tweede helft

Alkmaarsche Boys heeft de smaak van het zoet der overwinning goed te pakken. Na de 2-1 overwinning vorige week op Berdos werd koploper WGW getrakteerd op de tweede nederlaag van het seizoen. Alkmaarsche Boys verloor eerder dit seizoen met 8-1 in Den Helder van deze ploeg.
De tactiek van trainer Cor Smit om WGW het spel te laten maken pakte goed uit. Voor het eerst dit seizoen wist Boys 1 thuis de nul te houden.
In de eerste helft had Zondag 1 het erg lastig met de goed spelende gasten uit Den Helder. De eerste aanval van de Boys was echter direct raak. Na ongeveer een kwartier spelen werd een voorzet van Tim Suykerbuyk bij de tweede paal binnen gebracht door Thijs Lekkerkerker: 1-0. De rest van de eerste helft was qua veldspel voor WGW met enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Dennis Pluijmers.
In de tweede helft werd Boys 1 steeds sterker en gevaarlijker. In de twintigste minuut kwam Alkmaarsche Boys verdiend op 2-0 door een prima goal van Jeffrey Balai.
Cor Smit bracht twee geheime wapens in het veld. De moe gestreden Halit Cam werd vervangen door good old Richard Wijmans en Arjan Huisman werd gewisseld voor de net uit Maastricht teruggekeerde Barry van den Mosselaar. Vlak voor tijd kapte Richard Wijmans de keeper van WGW beheerst uit waarmee de eindstand van 3-0 een feit was. Door deze tweede opeenvolgende winst stijgt Alkmaarsche Boys naar de vijfde plaats, een plek aan de bovenkant van de middenmoot.

Klik op Zondag 1 voor de uitslagen en bijgewerkte stand.
Klik op Persnieuws voor het verslag in de Alkmaarsche Courant.