Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdanalyse Alkmaarsche Boys - Berdos 2 - 1

23 februari 2006 0:00

Wegens een hardnekkige technische storing is het niet mogelijk om te stemmen op de man van de wedstrijd. Wel bij deze de analyse van Cor Smit en zijn keuze.

Vooraf wisten we dat dit een wedstrijd zou worden die op het scherpst van de snede gespeeld zou worden. Berdos dat 1 punt minder had als wij, met even veel wedstrijden. Berdos dat de week ervoor met 0 - 3 wist te winnen van buurman Kolping Boys.
Tijdens de warming up kon je horen aan het vele lachen, dat deze ploeg veel vertrouwen had in een goede afloop. Berdos startte sterk aan de wedstrijd en wist binnen 7 minuten de 0 - 1 op het scorebord te zetten. Echter 1 minuut later wist Tim Suykerbuyk een vrije trap snoeihard achter de Berdos keeper in te laten slaan.
Vanaf dat moment hebben we veel kansen gehad om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. In de rust werd Jordy gewisseld voor Halit, die de positie van Tim overnam. En Tim ging op 10 spelen op de positie van Jordy om nog meer druk te zetten naar voren. Dat resulteerde al na 5 minuten in de tweede helft in een afstandschot van Tim die wederom het net vond.2 - 1.
Daarna begon de scheidsrechter een hoofdrol voor zich op te eisen. Door veel met gele en rode kaarten te strooien werd het een spannende maar ook rommelige wedstrijd waarin de Boys de beste kansen wisten te creƫren. De laatste 10 minuten moesten we de wedstrijd uit spelen met 10 man om dat Joris na een dramatische bal door het centrum van Thijs een door gebroken speler onrechtmatig moest stoppen.
Maar de vreugde omtrent de overwinning was groot met als uitblinkers Dennis Pluijmers die ballen uit de kruising plukte, terwijl de Berdos bank de goal al aan het vieren was. En Tim Suykerbuyk omdat hij de totale productie in beide wedstrijden zowel uit als thuis op zijn conto schreef (5 goals).
Dit moet vertrouwen geven naar de wedstrijd thuis tegen koploper WGW.