Boys 3 maandnieuws oktober - v. v. Alkmaarsche Boys

Boys 3 maandnieuws oktober

Boys 3 maandnieuws oktober

2 november 2016 8:15


Na een redelijk begin van de competitie waarin de eerste 2 wedstrijden werden gewonnen en de 3e verloren werd oktober moeizame gestart maar daarna werd een plaats in de bovenste regionen in de competitie terug gepakt.

- De eerste wedstrijd was thuis tegen Flamingo’s 3, dit bleek tegen de verwachting in een team van jongens van de gestampte pot te zijn. Na een degelijk begin zakte Boys 3 erg ver weg en werd er met 4-5 verloren. De goals waren van Richard Wijmans 2, Thijs Lekkerkerker en Dennis Kartè.

- De tweede wedstrijd was thuis tegen Graftdijk 2, dit was een vrij dramatische ploeg die zo veel ruimte weg gaf dat het bijna moeilijk werd om tegen te voetballen. De 9-2 overwinning was logisch derhalve. Goals waren van Richard 4, Barry van den Mosselaar 2, Thijs, Dennis en een eigen goal.

- De derde wedstrijd was voor de beker tegen het een klasse hoger acterende Alcmaria Victrix 2 dat onder leiding staat van Arjan Huisman (voormalig topspeler en toptrainer van Alkmaarsche Boys 1). Mede door het feit dat vele kansen werden gemist werd met 2-0 verloren.

- De vierde wedstrijd was bij Meervogels 3, waar het eerdere seizoenen lastig was tegen deze tegenstander werd er deze keer met maar liefst 0-9 gewonnen. De goals waren van Barry 3, Richard 2, Thijs 2, Robert Kaag en Jerry de Wit.

Andere Boys 3 wetenswaardigheden:

- Boys 3 heeft weer een stevige slag geslagen op de transfermarkt geslagen door voormalig Kolping Boys, FC Groningen, Appingedam, AFC ’34, Jong Holland en Alkmaarsche Boys 1 speler Jerry de Wit aan te trekken. Jerry heeft in de paar wedstrijden die hij heeft gespeeld aangetoond een meerwaarde te zijn (bijkomend voordeel van de nieuwe aanwinst dat het gewicht van de selectie op peil is gebleven).

- Tegen Flamingo’s werd een echte Boys 3 wedstrijd gespeeld, namelijk steeds het gevoel hebbend beter te zijn en genoeg goals makend maar er ook (meer dan) genoeg tegen krijgend. Het gehele team deelde in de malaise maar een speciale opmerking voor goalie Serhan Toz die na 3 zeer puike wedstrijden te hebben gespeeld zich zo verantwoordelijk voelde voor de beslissende tegengoal dat hij na de wedstrijd uit zichzelf een kratje ging halen (wel uit de pot helaas).

- Dennis Kartè maakte 1 goal en gaf 3 assist maar wist na de wedstrijd tegen Flamingo’s toch te vertellen dat hij een klotewedstrijd had gespeeld.

- Tijdens de 1e helft moest eerst William Binnendijk (met een liesblessure) uitvallen en daarna zijn vervanger Frank Madder (met een stevige blessure aan zijn stevige kuit).

- Nadat Frank geblesseerd was geraakt werd zijn blessure nog verergerd doordat hij later die week een 156 kilo zware bank moest opvangen met die stevige kuit om te voorkomen dat die bank op zijn auto zou vallen (??). Het verhaal bevat meer details, wie die wil weten moet zelf maar even contact zoeken met Frank. Gelukkig is Frank hersteld en loopt hij weer halve marathons.

- Aanvoerder Edwin Boots stelde Ronald Slenters in de 2e helft tegen Flamingo’s voor genadeloos dilemma door hem te vragen wie hij zou moeten wisselen, Ronald zelf of zoonlief Rick. Ronald koos voor de jeugd (en voor de lieve vrede thuis) en ging er zelf uit.

- Op het moment van de wissel stond Boys 3 met 4-3 voor en werd er vanuit gegaan dat het een kwaliteitsinjectie zou zijn (Barry kwam er namelijk in). De waarheid was echter anders, Flamingo’s maakte nog 2 goals waardoor de wedstrijd jammerlijk verloren ging en de aanvoerder diep door het stof moest vanwege zijn schabouwelijke beslissing.

- De spelers van Graftdijk 2 bleken niet overmatig getalenteerd te zijn, of zoals de verslaggever van dienst het verwoordde: Tegenstander Graftdijk had 11 man waarvan er naar mijn idee een paar voor het eerst het spelletje speelden. Achterin stond iemand die veel weg had van de personage Klukkluk en de keeper had veel weg van zijn vriend Pipo de Clown.

- Noemenswaardig voor de 2e helft was de ‘sprint’ van Edwin tegen de spits van Graftdijk. Vraagtekens van de kant waren of Edwin de avond ervoor remolie had gedronken of dat hij nog deels op de handrem stond.

- Door 2 goals te maken (waaronder de mooiste van de dag, met zijn verkeerder been uit de draai in de kruising) kwam Barry tegen Graftdijk eindelijk van de hatelijke 0 af. Omdat hij er 6 had beloofd was er toch nog sprake van enige teleurstelling.

- In de bekerwedstrijd tegen het Alcmaria Victrix (zij draaien een klasse hoger bovenin mee) werd een zeer verdienstelijke wedstrijd gespeeld maar tegen de gewoonte in stonden de Boys 3 spitsen niet op scherp.

- In diezelfde wedstrijd was het de coach van Alcmaria (Arjan Huisman inderdaad) die het waagde de aan de oprechtheid van de Boys-vlagger van dienst Frank Madder te twijfelen. Uiteraard werd dit na de wedstrijd in de k’tine van Alcmaria op welbekende subtiele wijze door Frank zelf recht gezet.

- Door het verlies in de bekerwedstrijd tegen Alcmaria is een overwinning met 3 goals in de laatste wedstrijd tegen Meervogels 2 al voldoende om de volgende bekerronde te bereiken. Moet geen probleem zijn lijkt het……..

- Waar Boys 3 het in de afgelopen jaren lastig had tegen Meervogels 3 werd nu een eclatante 0-9 overwinning geboekt. Hoogtepunt was de treffer van Jerry, waar hij in zijn eerdere jaren bij Alkmaarsche Boys er nog niet in was geslaagd te scoren toonde hij deze keer zijn klasse door koeltjes de 0-8 te maken (eerlijkheidshalve moet worden gezegd dat de bal op een meter voor een leeg doel lag op het moment dat Jerry hem kreeg).

- De kneusjes deze maand: William Binnendijk (lies), Arjan Timmer (kuit, heup) en Ronald Slenters (kuit, hamstring, rug, enkel, knie, lies, heup, middenvoetsbeentje, distale falanx en blinde darm).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!