Zondag 1 ver in blessuretijd langs Fortuna Wormerveer

28 april 2014 11:00

Nieuws

In een wedstrijd die de naam thriller zeker verdiende, was het Alkmaarsche Boys die ver in blessuretijd de winst meenam naar Alkmaar. Waar Alkmaarsche Boys vlak voor tijd met 1-3 voorstond, werd het in blessuretijd nog 3-4.

Alkmaarsche Boys speelde sterk en het was Fortuna die hier in het begin veel moeite mee had. Er waren volop kansen voor beide teams, maar het kwam niet tot scoren. Uiteindelijk was het toch Fortuna die de 1-0 op het scorebord bracht, welke ook de ruststand was.

Vlak na rust werd het direct 1-1 door Danny Gouwentak. Alkmaarsche Boys zette door en kwam verdiend op 1-2 door Lars Lennaerts. Na een mooi opgezette aanval was het Tom Hofkamp die de 1-3 op het bord zette en toen leken de punten in "de tas" te zitten.
Echter in de slotminuten kwam Fortuna nog op een 2-3 stand en moest Alkmaarsche Boys alert zijn. De scheidsrechter zag in de 93e minuut nog een overtreding en besliste dat Fortuna nog een penalty kreeg. (3-3)
Het onmogelijke bleek toch nog uit te komen en in de 96e minuut was het dan toch Raymond Brandsma die de 3-4 maakte, waarna de onlading groot was zowel bij de spelers als bij het meegereisde publiek.

Door deze winst maakt Alkmaarsche Boys nog kans op de 3e periode. Hiervoor zijn de resultaten van concurrent KFC van belang. Alkmaarsche Boys heeft nog 2 wedstrijden te gaan, thuis tegen Volendam (4 mei) en uit naar WSV'30 (11 mei).