PSZ door oog van de naald....

3 november 2013 22:15

Oosterweide, zaterdag 2 november

Ook afgelopen zaterdag stond de Oosterweide weer bol van het publiek. Drie zaterdagse wedstrijden, waarvan de Zaterdagse hoofdmacht de meeste aandacht trok, en niet voor niets.
Een van de koplopers uit de vierde klasse A zaterdag was neergestreken. Dit tot groot genoegen van een kolonie Reigers uit Heerhugowaard, die die middag even niets te doen hadden. Konden ze namelijk hun grote rivaal PSZ aan het werk zien.
Met een uiterst zuinige bank trokken de Boys de stoute schoenen aan, en onder aanvoering van Arno”er kan er maar eentje de”Baas zijn, werd deze gemiddeld jongere tegenstander de duimschroeven aan gezet. Echter PSZ wenste niet mede te werken en jaagde fel op iedere bal. Helaas voor ons, dezelfde referee als tegen Flamingo’s en een Deja vue keerde weer. Met behulp van arbitrale dwaling, ondanks heftig tegen vlaggen van Cees, werd een 200% buitenspelsituatie in een goal getransformeerd. Beide spelers stonden nl al bij de vrije trap een metertje buitenspel.
Na de rust een steeds weer beter spelend Boys, maar na het uitvallen van PAV, een momentje met tien man en ziedaar, gerommel in de zestien en 0-2 op het bord.
Vervolgens kwam Jürgen Hoepel, eindelijk voorzien van de verplichte scheenbeschermers, het veld in. PSZ dacht dus freewheelend uit te kunnen rijden, maar Jürgen getergd door het bank zitten ging terecht sportief wraak nemen op het management. Via slim, fel en doeltreffend jagen, kwamen wij keer op keer weer in bal bezit. Uit een vloeiende aanval, waarbij Cenk de nieuwe specialiteit van Tiptop presenteerde, namelijk de hakbal, scoorde Jürgen weergaloos de 1-2. De jacht was weer open. Vervolgens maakte Bibi de gemiste kansen van de eerste helft goed door de 2-2 en 3-2 te scoren.
Met nog 6 minuten te gaan en een steeds harder spelende tegenstander, onbetrouwbare leidsman en geen spelers meer op de bank leken we het toch knap te kunnen uitspelen.
Helaas, vergat de verder goed keepende Ahmed dat we moesten temporiseren, en in de haast om het spel voort te zetten glipte de bal uit zijn handen. Opnieuw vastpakken zou een vrije trap in de zestien worden. Met uiterste kracht schoot hij de bal alsnog weg, maar niet ver genoeg. Uit de daaropvolgende scrimmage scoorde PSZ alsnog de gelijkmaker en vierde dat alsof ze kampioen werden. Helaas zuur voor ons, maar met de verwachtingen van voor de wedstrijd, was het nu na de westrijd: 22 Prettige Spelers Zegevieren.