Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Meervogels 2-Alkmaarsche Boys 2 (4-4)

25 augustus 2013 20:15

Het 2e zondagelftal van Alkmaarsche Boys is het bekertoernooi begonnen met een doelpuntrijke puntendeling in Akersloot. Op bezoek bij het tweede van Meervogels '31, een tegenstander die men ook in de competitie zal tegen komen, eindigde het zondag in 4-4.

Met name in het eerste half uur hielden beide defensies open huis want toen was er inmiddels vijf keer gescoor op Sportpark Cloppenburg. Rechtsback Mousar Saidov opende de score na een vlotte combinatie met Robbert Kaag, maar nauwelijks een aantal minuten later had gelegenheidsdoelman Mark Broekhuizen al twee maal moeten vissen. Toch werd het al snel weer gelijk toen Huub Slort werd neer gehaald en hij zelf de strafschop benutte. Met nog geen half uur op de klok volgde vervolgens het hoogtepunt van de wedstriujd toen German Nater over rechts op kwam, en de keeper met een bekeken stiftbal verschalkte. Na deze doelpuntrijke openinsfase ging de storm even liggen, en kwam er tot de rust geen verandering meer in de stand.

In de openingsfase van de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, en na een klein kwartier slaagde men hier in. Nauwelijks vier minuten later namen de Akersloters zelfs een hernieuwde voorsprong. Alkmaarsche Boys nam hierna risico door achterin één op één te gaan spelen en verdediger William Duiveman mee in de frontline te gooien. Met effect want de verdiende gelijkmaker kwam er, al had men hierbij wel de hulp nodig van een Meervogels-verdediger die de bal in eigen doel schoot.

Meervogels '31 2 - Alkmaarsche Boys 2 4-4 (2-3)

10. Mousar Saidov 0-1