Jong Holland-Alkmaarsche Boys (2-4)

24 augustus 2013 16:15

Ondanks een vlotte 2-0 achterstand heeft Alkmaarsche Boys de eerste wedstrijd in de poulefase van de beker in winst weten om te zetten. Op het Gemeentelijk Sportpark in Alkmaar werd Jong Holland uiteindelijk met 2-4 verslagen door het team van trainer/coach Ron Weinbrecher.

Het duurde pakweg 20 minuten voorat Alkmaarsche Boys leek te zijn wakker geschud in deze stadsderby. In die tijd werd er door de thuisploeg twee keer een bal hoog in de doelmond gebracht en beide keren leverde dit een kopdoelpunt op. Gelukkig stelde Alkmaarsche Boys nog voor de rust orde op zaken.
Na een vloeiende aanval bracht Pascal Hartog de bal in waarna de mee opgekomen verdediger Jordy Piek het laatste tikje gaf, en vlak voor rust  schoot Robert Schutz beheerst een strafschop binnen na een handsbal van een Jong Holland-verdediger.

De verdiende overwinning zou er uiteindelijk ook komen al duurde het tot het laatste kwartier voor het pleit beslecht werd. Met een verwoestende uithaal schoot Tom Hofkamp de 2-3 binnen alvorens Pascal Hartog vanaf elf meter, wederom na een handsbal, de eindstand op 2-4 bepaalde.
Komende woensdag 28 augustus is de volgende bekerwedstrijd voor Alkmaarsche Boys als BOL op bezoek komt op Sportpark Overdie (19.30 uur).

Jong Holland-Alkmaarsche Boys 2-4 (2-2)

14. Bas Blankendaal 1-0
21. Tim Termaat 2-0
32. Jordy Piek 2-1
40. Robert Schutz 2-2 (pen.)
77. Tom Hofkamp 2-3
80. Pascal Hartog 2-4 (pen.)