Knappe zege A1, verlies voor Zondag 1

18 februari 2013 0:00

De A-junioren van Alkmaarsche Boys hebben zondag een knappe zege geboekt bij Meervogels A1 in Akersloot. De ploeg van trainer/coach Kamil Karaer won met 0-4 voornamelijk dankzij een excellerende Ali Aslan die alle doelpunten voor zijn rekening nam. De spits en topscorer van de A1 scoorde in de eerste helft zelfs binnen vijf minuten een loepzuivere hattrick. Opvallend was hierbij dat deze goals allen ontstonden uit een assist van Kemal Gundogdu. Terwijl Meervogels in de tweede helft op jacht ging naar de aansluiting sloeg Aslan een kwartier voor tijd nogmaals toe met zijn vierde van de dag.

In de middag ging het een stuk minder met het 1e elftal. Trainer Ron Weinbrecher miste al een aantal belangrijke basisspelers in de uitwedstrijd bij Vrone want Ferry Duiveman, Danny Gouwentak en Vinnie van de Berg konden om uiteenlopende redenen niet meedoen. Meer pech was er in de openingsfase toen Ronald Gouwentak zijn eigen doelman passeeerde. Alkmaarsche Boys kreeg hierna een aantal dotten van kansen via Van Wanrooij, Kiliç en Hartog, maar het vizier stond niet op scherp. Toen Vrone vervolgens binnen een minuut tweemaal toe sloeg was het al voor de rust beslist. Want ook na de pauze zat het niet mee toen eerst Raymond Brandsma een strafschop werd onthouden en vervolgens Van Wanrooij (paal) en Gouwentak (lat) het geluk misten.