Alkmaarsche Boys-Koedijk (4-2)

28 oktober 2012 0:00

Het eerste zondagelftal van Alkmaarsche Boys heeft zondag goede zaken gedaan door de derby tegen Koedijk in winst om te zetten. Op eigen veld besliste het team van trainer/coach Ron Weinbrecher de wedstrijd in de tweede helft nadat men bij rust tegen een 1-2 achterstand aankeek.

\"\"

Op de laatste zondag van oktober leek het even alsof Sinterklaas vroegtijdig was gearriveerd. De drie doelpunten die vielen in het eerste half uur werden namelijk knullig weg gegeven. Koedijk profiteerde tweemaal van cadeautjes van de Boys-defensie, en tussendoor wist Andy Broersen wel raad met een fout van de Koedijk-doelman.

Na die matige eerste helft was het in het tweede bedrijf een stuk leuker om te zien, en had Alkmaarsche Boys ook het beste van het spel. Nog geen vijf minuten na de aftrap was de stand dan ook alweer gelijk toen Danny Gouwentak raak volleerde uit een corner van Vinnie van den Berg. Eveneens uit een hoekschop was het Van den Berg zelf die koppend halverwege de tweede helft zijn ploeg voor het eerst op voorsprong bracht. Nauwelijks vijf minuten later was de wedstrijd definitief beslist toen Broersen zijn tweede van de middag maakte.