Alkm. Boys wint in Volendam (2-4) - v. v. Alkmaarsche Boys

Alkm. Boys wint in Volendam (2-4)

Alkm. Boys wint in Volendam (2-4)

16 april 2012 0:00


Alkmaarsche  Boys zondag 1 deed goede zaken door met 2-4 in en tegen Volendam te winnen. Hoewel het nog lang spannend bleef met een 2-2 op het scorebord, stelde Alkmaarsche Boys orde op zaken in de slotfase van de wedstrijd. Door deze overwinning heeft Alkmaarsche Boys een goede stap gemaakt voor behoud in de 3e klasse. Tegenstander Volendam komt mede door dit verlies dieper in de problemen en zal moeite moeten doen om rechtstreekse degradatie te ontlopen of zal nacompetitie spelen.

Alkmaarsche Boys was sterk in het 1e kwartier van de wedstrijd en Volendam kwam amper aan het voetballen. Het was dan ook snel dat Alkmaarsche Boys door een goede actie in de voorhoede uiteindelijk tot scoren kwam na een doelpunt van Danny Gouwentak. Volendam gaf de moed niet op en kwam uiteindelijk op gelijke hoogte na een misverstand in de verdediging van de Alkmaarders. Gelukkig kwam Alkmaarsche Boys weer op voorsprong na een goed benutte penalty van wederom Danny Gouwentak.
Na de rust speelde Volendam wat beter en was het vooral Alkmaarsche Boys welke de kansen verprutste. Hoewel de wedstrijd er in zijn geheel niet naar was, vielen er diverse kaarten. Zelfs na een overtreding was het de keeper van Volendam die een duw gaf aan een speler van Alkm. Boys waardoor direct rood volgde. Niet veel later ontving een speler van Volendam zijn 2e gele kaart en moest Volendam met 9 man verder.

Alkmaarsche Boys verzuimde in eerste instantie hiervan te profiteren, maar het was uiteindelijk invaller Ferry Duiveman die na een goede combinatie de 2-3 maakte voor Alkmaarsche Boys met nog een kleine 5 minuten op de klok. Vlak voor tijd stelde de Boys de overwinning veilig na een treffer van de andere invaller Raymond Brandsma, die een terugspringende bal van de lat met enig geluk prima achter de goalie verwerkte.

Aankomend weekend speelt Alkmaarsche Boys thuis tegen Beemster 1 om 14.00 uur.
(mk)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!