Facebook Toestaan Niet toestaan

A1 dichtbij titel na zege op Alcmaria Victrix (4-1)

15 mei 2011 0:00

\"\"

ALKMAAR – De A-junioren van Alkmaarsche Boys zijn nog vijf dagen verwijderd van de titel in de 2e klasse. Net als in de Eredivisie wordt de titelstrijd namelijk beslist op de laatste speeldag als de twee overgebleven kandidaten elkaar treffen. Komende vrijdag spelen Alkmaarsche Boys A1 en VVS’46 A1 hun laatste wedstrijd van het seizoen om het kampioenschap. Doordat de ploeg van trainer Erden Yar zondagmiddag met 4-1 wist te winnen van Alcmaria Victrix werden de Boys voor het eerst dit seizoen alleen koploper, en heeft men over een paar dagen genoeg aan een gelijkspel om de promotie te vieren.

De generale voor de wedstrijd van het seizoen verliep niet al te best. Zonder aanvoerder Tarik Marzak die met het eerste elftal op pad ging, verliep de passing slordig. Toch nam Alkmaarsche Boys een voorsprong door een mooi schot van B-junior Ali Aslan. Dit was van korte duur want vijf minuten later was de stand alweer gelijk toen de snelle linksbuiten profiteerde van slecht uitverdedigen van de thuisploeg. Nadat Volkan Kiliç een fraaie vrije trap tegen de lat had geschoten toonde Aslan nog eens zijn scherpte door alert te zijn toen de Alcmaria-keeper de bal niet kon klemmen: 2-1. Die score had voor de rust nog een stuk hoger kunnen oplopen. Eerst miste Kiliç een open kans, en toen die even later gevloerd werd wist Emre Eryilmaz de strafschop niet te benutten en mikte op de paal.

Zonder Kiliç en Eryilmaz die eveneens richting Bovenkarspel gingen om zich bij het eerste aan te sluiten maakte Alkmaarsche Boys A1 in de tweede helft alsnog het verschil groter. Ali Aslan kroonde zich tot man of the match door zijn derde van de middag te maken. Ditmaal wist hij een corner van Younes Abrari te benutten. Abrari bracht zelf de 4-1 eindstand op het bord door koppend te scoren uit een vrije trap van Jesse Madder.

Komende vrijdag 20 mei is dus de beslissende wedstrijd tegen directe concurrent VVS’46. Alkmaarsche Boys heeft drie punten voorsprong en dus aan een gelijkspel genoeg voor het kampioenschap. De wedstrijd Alkmaarsche Boys A1-VVS’46 A1 begint vrijdag om 19.30 uur op Sportpark Overdie.