Facebook Toestaan Niet toestaan

A1 verslaat BOL in kwartfinale beker (0-5)

13 april 2011 0:00

\"\"

BROEK OP LANGEDIJK – Alkmaarsche Boys A1 heeft woensdagavond zijn dertiende zege op rij geboekt, en daarmee tevens de halve finale van de beker bereikt. In Broek op Langedijk was de ploeg van trainer/coach Erden Yar met 0-5 te sterk voor BOL A1. Na een matige eerste helft waarin de Boys vlak voor rust wel op voorsprong kwamen bleek men in de tweede helft oppermachtig. Na zes uitwedstrijden op rij in de beker wacht in de halve finale een thuiswedstrijd. Op woensdag 27 april komt Onze Gezellen A1 uit Haarlem op bezoek naar Sportpark Overdie.

Zonder enkele belangrijke spelers als topscorer Emre Eryilmaz en verdediger Khalil Karim had Alkmaarsche Boys moeite om het spel te maken. Daarbij bleek BOL een taaie tegenstander die net als de Boys ook in competitieverband voor het kampioenschap strijden. In het eerste half uur vielen er aan beide kanten dan ook nauwelijks kansen te noteren. Tegen het eind van de eerste helft namen de Alkmaarders iets meer het initiatief wat resulteerde in kansen voor Robbert Kaag en Yüksel Ozcan, maar het geluk ontbrak vooralsnog. Bij de derde poging was het echter wel raak. Volkan Kiliç anticipeerde goed op een lange pass van Jesse Madder en wipte de bal over de BOL-keeper heen.

Trainer Yar liet in de rust weten niet tevreden over het spel te zijn, maar vijf minuten na de theepauze kon hij toch een tevreden glimlach tonen. Binnen mum van tijd scoorden Kiliç en de net ingevallen Serhat Tomar , beiden uit een assist van aanvoerder Tarik Marzak, waarmee de wedstrijd eigenlijk beslist was. In deze bijzonder sportieve wedstrijd bleef de thuisploeg echter strijden voor zijn kansen, maar de ijzersterke Alkmaarse verdediging gaf nauwelijks wat weg. Daarbij stond keeper Ozan Billor ook telkens op de goede plek, en had hij eenmaal het geluk dat een poging tegen de paal belandde. Toen Marzak met zijn derde assist de snelle Robbert Kaag in stelling bracht was de halve finale definitief een feit. Na een knappe uittrap van Billor deed Kiliç hier nog een schepje bovenop door zijn derde van de avond te maken, en de 0-5 eindstand op het scorebord te zetten