Alkmaarsche Boys A1 zet koploper Victoria O. opzij (4-1)

6 februari 2011 0:00

ALKMAAR – De A-junioren van Alkmaarsche Boys zijn nog volop in de race om de titel van de 2e klasse. Op een winderig Sportpark Overdie won de ploeg van trainer/coach Erden Yar zondag overtuigend van Victoria O A1. Met nog een paar inhaalwedstrijden voor de boeg heeft vooralsnog alleen VVS’46 evenveel verliespunten.

Alkmaarsche Boys begon deze wedstrijd met de wind schuin tegen, maar kreeg wel de eerste kansjes via Robbert Kaag en Emre Eryilmaz. De beste mogelijkheid voor de gasten kwam na een kwartier na een verkeerde inschatting van Jesse Madder. Keeper Ahmet Aslan schoot zijn verdediger echter te hulp met een uitstekende redding. Nadat een vrije trap van Volkan Kiliç nog knap werd gestopt door de Obdammer goalie leek men het tot de rust in evenwicht te houden.  B-junior Hamza Kaiss dacht daar anders over en penetreerde nog eens het strafschopgebied in. Hier werd hij gevloerd door een Victoria-verdediger en de strafschop die daarop volgde werd koelbloedig benut door Emre Eryilmaz: 1-0.

Met de wind iets meer in de goede richting hoopte de thuisploeg nog meer druk te ontwikkelen en het duurde dan ook maar een paar minuten voor de tweede treffer viel. Deze ontstond uit een prima aanval  waarbij Eryilmaz de assist verzorgde op Volkan Kiliç. De vreugde was echter van korte duur want een minuut later lag de bal alweer aan de andere kant in het net toen een voorzet fraai werd ingeschoten door een Obdammer aanvaller.

Veel meer had de koploper echter niet te brengen tegen de Boys die in deze storm voetballend de slimmere waren. Toen ook nog eens een hoge bal, gevangen door de wind, door niemand goed werd ingeschat behalve Eryilmaz, was het voor de spits een koud kunstje om in een leeg doel te scoren. In de laatste minuut  voegde de trefzekere aanvaller er nog een goaltje aan toe na goed voorbereidend werk van invaller Kemal Gundugdu.