Wedstrijdverslagen

            HSV Sport 1889 (2) - Alkmaarsche Boys 3             3-4

Vandaag moesten we 10:30 verzamelen op de club. De aanvoerder die de koppies even had geteld maar verder niks zei. Gaf 5 minuten later een korte instructie om even een belletje te plegen naar F. Duiveman die op 300 meter van de club woont. Desbetreffende persoon had een gezellige avond in de partybus gehad en was hierdoor nog lichtelijk onder invloed. Onze aanvoerder gaf hem voor deze actie terecht een plek op de bank.

Eenmaal op het complex aangekomen en na een kort praatje met de trainer van de tegenstander werd al snel duidelijk dat het nog weleens een aparte wedstrijd kon worden. De trainer gaf aan dat er 12 man te laat was gekomen en iemand van het bestuur vanuit zijn nest de wedstrijd door had laten gaan. Als zelf onze #13 P. Hartog met zijn enkels in de blubber staat mag je jezelf toch gaan afvragen of deze wedstrijd wel door mocht gaan.

HSV Sport 1889 kwamen goed uit de startblokken. Een goede steekpass van de linksback op de uit de rug komende nummer 10 die na het omspelen van de keeper de bal keurig terug legde. Hun spits wist hier wel raad mee en schoof de bal in de verre hoek 1-0. Een kwartier hierna viel uit een counter de 2-0. Zoals wel vaker bleef het geloof in een goede afloop bij de mannen van AB groot.
Voor de 2-0 waren er al een paar kansen waren gemist door onze gelegenheidspits Jordy. Dit maakte hij later ruimschoots goed door een goede steekpass op onze topscoorder Barry die oog in oog met de keeper niet faalde en deze met het linkerbeen subtiel langs de keeper schoot.
Enkele minuten later viel de 2-2 uit een corner die in de kluts voor de voeten viel voor de ingevallen F. Duiveman (voor Rasjid) en geen moment twijfelde en deze strak tegen de touwen schoot.

Het kopje thee in de rust smaakte naar meer en dit was na rust gelijk te merken (Rico kwam erin voor William). Wat Rico de 1ste 10 minuten aan het doen was, vragen wij ons nog af. Dat hij de laatste tijd misschien minder naar schaatsen moet kijken en meer focus op voetbal moet leggen, pakte het na 10 minuten schaatsen wel goed op. Onze #8 V. van den Berg die van zich zelf vindt dat hij eigenlijk op elke positie op het veld kan spelen bewees zijn waarde met zijn gouden linkerbeen. Op rand strafschopgebied schoot hij de bal die richting de rechter kruising en werd hij onderweg getoucheerd door de inglijdende verdediger en zo de 2-3 op het scorebord stond (deze hadden ze in de rust speciaal voor Vinnie aangezet).
Na dit doelpunt ging HSV Sport 1889 achterin 1 op 1 spelen en op zoek naar de gelijkmaker. Deze zou ook gaan vallen. De inleiding hiervan was een stevige overtreding van de robuuste verdediger van AB waarbij de dreadlocks door de vlucht vlogen. Een kort genomen vrije trap die via de keeper van AB voor de voeten belandde van een speler van HSV Sport 1889 en scoorde 3-3. Het leek erop dat onze omgeturnde spits “R. Wijmans” die een voortreffelijke wedstrijd speelde een shaggie stond te roken bij de 2e paal en niet attent reageerde op de situatie. Wel mag gezegd worden dat hij een prima wedstrijd heeft gespeeld op de voor hem onbekende rechtsback positie. Met nog 10 minuten op de klok was het turbodiesel D. Karté die vanaf de middenlijn zelf aan het begin van de aanval stond om vervolgens 50 meter te sprinten en de bal uit de draai in de verre hoek schoot, 3-4. Deze stand zou ondanks een scheidsrechter die erg warrig floot en vaak het voordeel van de tegenstander gaf knap vastgehouden.
Mooi resultaat! 7 gespeeld, 21 punten. Blijf zo doorgaan mannen!

#Eendagvoorindeboeken#3punteninde tas#Wereldtitel#MaxVerstappen33#Winst AZopAjax#LookforwardVitesse’22(6)                          Alkmaarsche Boys 2 - St. George 2
                     2-0


Deze zondag stond de wedstrijd tegen ‘de boeren’ uit Spierdijk op het programma. Voor deze wedstrijd hadden wij weer 13 man tot onze beschikking, 1 van de 13 was onze eigen (‘gestopte’) boer met Spierdijkse roots, die ook voor deze wedstrijd weer was opgetrommeld. Jerry, Rob en Paul waren de afwezigen door verschillende redenen.

In de wissel begonnen Vinnie en Richard. Vooraf werd nog over gesproken dat het 1ste van St. George vrij was en daardoor had het 2e wat aanvullingen. Een opmerking was in hoeverre moeten wij wakker liggen van spelers van St George 1? Elf goede voetballers uit Spierdijk zijn er wellicht niet? 

Op het A veld speelden wij een prima en erg degelijke partij. Wij gaven nauwelijks wat weg en keeper Lennart heeft zich maar één keer moeten strekken naar de hoek. Aan de andere kant kregen wij ook niet heel veel kansen, het meeste balbezit was voor ons, maar wij  hadden zeker wel mogen scoren voor rust, o.a. Pascal en Barry hadden de 1-0 op de schoen.

In de rust kwam Vinnie en Richard erin voor Edwin en Rasjid. Richard kwam op voor hem een nieuw positie terecht, namelijk rechtsback. Hij moest hier de 1ste vijf minuten zeker aan werken, want bij de eerste beste aanval van St. George stond Ries ouderwets toe te kijken, maar hij pakte het daarna prima op. Een nieuwe rechtsback is geboren? Het spelbeeld 2e helft was hetzelfde als de 1ste helft, alleen kregen wij meer en betere kansen. Barry, Pascal en Dennis hadden de 1-0 op de schoen, maar de keeper stond in de weg of er werd gefaald in de afwerking. Na een half uur kwamen wij toch op 1-0, na een lange bal van Piek op Pascal, kon Pascal de bal net op snelheid voor de achterlijn halen en ook nog een prima voorzet afgeven. Bij de 2e paal stond Barry klaar om de bal prima tegendraads in te koppen. Na afloop werd er nog aan Barry gevraagd of dit zo de bedoeling was of dat hij hem verkeerd raakte? Als Barry een goal maakt is het een bewussie en dus geen twijfel mogelijk. 

Tien minuten voor tijd besliste wij het duel, nadat weer Barry scoorde. Een crossbal van Vinnie werd niet helemaal goed weggewerkt achter door St George en Barry twijfelde niet en nam de bal randje zestien in een keer uit de lucht, laag en hard in de hoek, 2-0.


Komende week allemaal ff rondje lopen om de conditie op peil te houden, op naar zondag HSV Sport uit, 11:30.‚Äč

Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!