Wedstrijdverslagen

                            Alkmaarsche Boys 3 - Dynamo 2             1-4

De vooruitzichten waren prima voor een hele mooie zondag. Deze zondag stond in het teken van de kampioenswedstrijd en het afscheid van Frank Madder, zelfs de weersvoorspelling was top.

Toen kwam er op vrijdagmiddag een appje van de hoofdtrainer van Dynamo, dat zij geen team op de been konden brengen ivm te weinig spelers. Op vrijdag en zaterdagochtend contact gehad, zelfs ook Dynamoman Jurgen Stiphout benaderd en toen bleek al snel dat het voor elkaar was. Zij hadden 13 man en kwamen gewoon ten tonele. Na de wedstrijd bleek dat de spelers van Dynamo 2 hier eigenlijk niks van mee hadden gekregen, het was bekend dat er een paar spelers van 2e door moesten naar 1, maar meer niet. Bijzonder.

De wedstrijd, iedereen was fit en tot de beschikking, alleen Rasjid haakte op laatste moment af. Vanaf donderdag na de training tot zondag voor de wedstrijd had de aanvoerder al verschillende tips gehad over de opstelling. In de wissel begonnen; Vinnie, Richard, Ronald en Frank. Wij dachten misschien dat zij wat spelers bij elkaar geraapt hadden, begonnen wij hierdoor te makkelijk aan de wedstrijd? Na een minuut of 10 kwamen wij op achterstand door een genomen vrije trap die wel erg makkelijk bij de 2e paal over de grond binnen viel. Gelukkig was de stand snel rechtgetrokken, Jordy maakte met een kopbal uit een vrije trap van Pascal gelijk 1-1. Voor rust kwamen wij op achterstand 1-2 door de spits van Dynamo, wat een aardig handenbindertje bleek te zijn. 

In de rust elkaar aangesproken dat het feller moest, niet te makkelijk en meer de duels aan te gaan, zo hopelijk meer kansen konden creëren. Eerste helft waren de kansen voor ons minimaal. De wissels waren Barry, Rico en Jerry eruit, Frank, Richard en Ronald erin. 

Direct vanaf de aftrap gingen wij op zoek naar de gelijkmaker. Na 5 minuten was hier misschien wel de grootste kans, een prima aanval met Ronald en Jordy werd onterecht (?) afgevlagd. In de daaropvolgende vrije trap vanuit de 16 volgde direct de 1-3 (weer die spits). Wij probeerden het wel de 2e helft, maar het was gisteren gewoon niet goed genoeg. Kunnen allerlei excuses gaan verzinnen, maar Dynamo was gewoon beter. Het werd uiteindelijk ook 1-4 (die spits).

Door naar de 80ste minuut van de wedstrijd in overleg met scheidsrechter Grietzen werd er op wat later moment een drinkpauze ingelast, zodoende konden wij allemaal een kapot geknipte panty over ons hoofd trekken, zodat wij de laatste minuten 11 Frank Madders in het veld hadden staan. Het was daarna ook Frank dit en Frank dat, tot de laatste minuut waar Frank Madder, na 35 jaar seniorenvoetbal heel terecht zijn publiekswissel onder groot applaus kreeg. Respect.

Na afloop deden wij allemaal gewoon een biertje en het was niet minder gezellig. Frank werd nog even terecht in het zonnetje gezet.  Paar anekdotes die genoemd werden.

  • altijd discussie met Frank, om daarna te vragen wie gelijk heeft
  • pingelen op eigen helft, er liep niemand vrij
  • 1 x een kopdoelpunt gemaakt in zijn carriere
  • kampioenswedstrijd HSV
  • fooi geven bij uitjes
  • donderdagavond gaat hij om 23 uur naar huis om ..

Gelukkig blijft Frank wel gewoon trainen, hij heeft er een speciaal trainingsshirt voor gehad.


                                Alkmaarsche Boys 3 - HSV Sport 2      4-1

Een mooi potje vandaag op het programma, als er over tegenstander HSV wordt gesproken dat denkt iedereen terug aan veld wat wij toen aardig naar de knoppen hebben geholpen. Dat die wedstrijd toen doorging was bijzonder, het was achteraf een heerlijk potje waarbij wij 2-0 achter stonden, maar uiteindelijk met 3-4 wonnen.

Het seizoen nadert zijn einde en de groep wordt alleen maar groter (en fitter?). Weer 14 spelers tot de beschikking, waarbij Thijs en Pascal nog afwezig waren. Thijs een weekendje weg, terwijl wij de komende 3 weken vrij zijn, hoe kan je zoiets dan plannen? Pascal ook bijna weer terug na een aantal weken in Parijs te hebben gezeten. Ik zag een foto voorbij komen dat hij aan de slakken heeft gezeten, hopelijk geen gevolgen voor zijn snelheid. 

in de wissel begonnen vandaag Frank, Jerry en Barry. Onze laatste wedstrijd op het A veld (krijg zojuist bericht dat het A veld deze week er nog uitgaat, er wordt deze week gestart de voorbereidingen voor het nieuwe veld). Een wedstrijd waarbij ook bleek dat HSV sport wel een paar aardige voetballers hadden. Wij moesten op onze hoede zijn. De eerste kansen waren ook voor HSV, gelukkig had de linksbuiten van HSV zijn schoenen verkeerd om aan of zoiets, afwerken was gelukkig niet zijn sterkste kwaliteit deze zondag. Wij creëerden ook niet heel veel kansen in het begin, het was Dennis die als eerste een kans kreeg na een dieptebal van Ronald, maar schot ging over. Na een half uur kwamen wij wel op voorsprong een prima corner van Ronald werd bij de 2e paal ingekopt door Piek. Vlak voor rust ging Ferry nog alleen op de keeper af, hij werd vastgehouden wat voor de één wel heel goed zichtbaar was en voor de ander weer niet, ook scheidsrechter Grietzen had hier geen goed zicht op en zodoende leek het ook of er niks aan de hand was. Aan de reactie van Ferry te zien, was dit dus anders. Rust 1-0.

In de rust gaf Frank aan wel te willen blijven vlaggen (klasse Frank), Barry en Jerry kwamen erin voor Richard en Rob. Waarbij Ferry op het middenveld kwam en Jerry (alles met links) op de rechtsback positie terecht kwam.  Jerry toch nog wat lichte klachten met zijn lies, maar ook met alleen links kan Jerry prima uit de voeten. De tweede helft vooral in het begin stond het wat beter, gaven geen kansen weg en waren wij op zoek naar de 2-0. De 2-0 kwam ook na +/- 15 minuten in de 2e helft. Een corner van Ronald kwam weer op het hoofd van Piek terecht, of het nou zijn bedoeling was om op doel te koppen of terug te leggen bij de 1ste paal dat vragen wij ons nu nog af. Maar goed die “teruggelegde” bal bij de 1ste paal kon Dennis prima inkoppen 2-0. Tien minuten werd het ook 3-0, een niet zo handige overtreding van de laatste man werd terecht bestraft met een penalty. Dit klusje is zoals gebruikelijk dit seizoen voor Jerry, hij schoot hem met rechts binnen, waarbij het gelijk gevoelig was in zijn lies. Daarna verslapte wij wat en wij maakten het ons te moeilijk. Paul deed te lang over een bal wegschieten en de spits kon hem blokken. Na het blokken maakte Paul de overtreding en ook hier was het terecht een penalty, 3-1. Het werd later ook nog 3-2 uit een scrimmage, maar die werd voor buitenspel afgevlagd door Frank. Hier was wel wat commentaar van HSV, maar net daarvoor was er ook een vlagsignaal van de grens van HSV die discutabel was, waardoor het ook wel redelijk snel stil was. Vlak voor tijd maakte Barry 4-1 (goal nr 3 van ons met hoofd) uit een voorzet van Vinnie. Complimenten aan de achterhoede vandaag.

 

Nog 5 potten te gaan, waarbij Dynamo als die alles winnen nog op 3 punten van ons kunnen komen te staan.  Volgende wedstrijd 8 mei, met misschien dan wel 16 man inzetbaar. 

                                     

                        St George 2 - Alkmaarsche Boys 3             0-2

Vandaag een wedstrijd tegen die boeren uit Spierdijk, het geboortedorp van Edwin Boots. Wie al wat jaartjes met hem voetbalt, kent inmiddels wel de verhalen als je met hem meerijdt of hij met jou, over de verhalen waar hij allemaal ergens wel op de bank heeft gelegen (geslapen?). Deze zondag kon hij zijn verhalen vertellen aan neef Jerry die bij hem in één auto zat. Wie nieuwsgierig is nodig Ed uit bij een volgende uitwedstrijd richting Spierdijk en omstreken en hij vertelt je alles heel graag nog een keer. 

De wedstrijd, vandaag 15 man tot onze beschikking, waarvan Jerry en Dennis nog wat pijntjes hadden en uit voorzorg aan de kant bleven. In de wissel starten Ries en Rasjid. Het was allemaal wat slapjes op een niet al te best A veld van St. George. Het leek ook wel of wij meer met de wedstrijd van volgende week bezig waren dan met de 3 punten die wij uit Spierdijk moesten meenemen. Het was rommelig en er waren van beide kanten niet hele grote kansen, Piek werd een keer onterecht afgevlagd om alleen op de keeper af te gaan. De glimlach op het gezicht van de coach van St George zei genoeg. Daarna mocht Gouwentak alleen op doel, maar op een hobbelig veld en zonder zijn balletschoenen was de controle er niet. St George werd niet echt gevaarlijk, maar kon de bal wel via enkele vrije trappen voor onze goal slingeren, maar echt optreden van Paul was niet nodig. Voor de rust had Barry ons op voorsprong moeten koppen, maar zijn tegendraadse kopbal ging voorlangs. 

 

In de rust kwamen Ries en Rasjid erin voor Frank en Ferry (ook wat pijntjes). Wat ook verrassend was dat in de rust een boertje van St George met frikadelletjes kwam, compleet met saus en uitjes. Bij de één was er gretigere afname dan bij een ander, schaaltje was evengoed wel snel leeg.

Wij hadden na rust ook het betere van het (rommelige) spel en drongen wat meer aan, maar ook de 2e helft waren de kansen op één hand te tellen. Uit een corner van Gouwentak kwamen wij na zo’n 25 minuten op voorsprong, de dank was aan een verdediger van St. George. Tien minuten later weer een prima corner van Gouwentak en nu was Barry die de bal prima binnen knikte 0-2. De boel op slot gooien en uitspelen, 3 punten erbij. 

Piek als beste man van het veld, samen met Paul die scherp was, zegt ook wel genoeg over de wedstrijd tegen een ploeg uit de onderste regionen.

Volgende week HSV Sport thuis. O ja, de terugweg maar over de grote weg gegaan ipv langs de dorpen, scheelde wat verhalen. 

 

Tot donderdag.

                           


                                         Alkmaarsche Boys 3 - Egmondia 2                 8-1

Na de heerlijke zonnige week, was het deze zondag ook prachtig weer om te voetballen. Het mooie weer bracht ook wat meer toeschouwers dan gewoonlijk met zich mee. Afgelopen week werd er al geschreven dat het wel weer eens druk op trainen zou kunnen en dat was afgelopen donderdag ook zo. Prima, dit zo volhouden.

De wedstrijd hadden wij 14 man tot onze beschikking, tot nu toe hadden wij er elke wedstrijd 13 dus het was zelfs een klein beetje puzzelen. In de wissel begonnen Ferry, Richard en Rico. Jerry helaas nog geblessseerd. Zoals gebruikelijk als hij, de man met een aardig linkerbeen, dan linksback staat volgt er een stukje comedy in de kleedkamer, maar het helpt weinig, maar levert wel lachende gezichten op. Pascal, vanuit Parijs, kwam via whatsappbellen nog even in de kleedkamer om ons toe te spreken. Top, werd gewaardeerd.

De wedstrijd zelf was eigenlijk niet heel veel aan, het was eenrichtingsverkeer richting de goal van Egmondia. Wij kregen alle ruimte om te voetballen en dat vinden wij dan best leuk. Egmondia wisselde genoeg de 1ste helft en deed ook een paar omzettingen, maar de ruimte bleef aanwezig. Het was te danken aan de keeper van Egmondia dat de ruststand maar 3-0 was, de goals waren van Dennis, Rob en Barry.

Na de rust, waar Ronald, Piek (viel later in de 2e helft weer in) en Frank de wissel in gingen was het spelbeeld niet veel anders. Egmondia had een keeperswissel gedaan, maar waarom weet niemand. Uiteindelijk werd het 8-1 waar wij vlak voor tijd nog een domme en onnodige tegengoal weg gaven, dat was jammer. De goals in de 2e helft waren van Thijs 2x, Barry, Vinnie en Piek. Er zaten een paar aardige goals bij, maar om daar aparte aandacht aan te geven, gaat mij te ver. Een hele makkelijke overwinning, 3 punten erbij, een gezellig biertje gedronken in het zonnetje op het terras en doorrrrrr.


                                         Victoria O 2 - Alkmaarsche Boys 3                        1-1

Deze zondagochtend mochten wij al om 9:30 aantreden tegen Victoria O. Laten wij het zo zeggen op zich een bijzondere tijd om je 2e elftal zo vroeg te laten voetballen. Dat het zo vroeg was, had meerdere problemen mee, vooral de aanvoerder ging hierbij de fout in. Wij hadden 14 man beschikbaar, maar niet iedereen wilde ook graag voetballen, Thijs ging voor de 2e helft, Frank wilde vlaggen en Ries koos ervoor om lekker zijn gewone kleding aan te houden. Jerry geblesseerd, Pascal in Parijs en Ronald weer terug van zijn blessure aan zijn knie.

Thuis hadden wij verloren (4-3) van ze, dus wij hadden ook wat goed te maken tegen ze. Op een oud en slecht A veld was het een beetje gezapig potje. Echte grote kansen waren er bijna niet en anders voor beide teams op 1 hand te tellen. In de rust ging Dennis in de wissel en dat was voor alle partijen maar beter ook. Thijs kwam erin.

Tweede helft was ook niet veel anders, wij misschien iets betere van het spel, maar ook hier waren er niet echt veel kansen. Op de bank werd toen al gezegd dat het misschien een stiekeme 0-1 overwinning voor ons zou worden met een goal van Barry. Na 20 minuten in de 2e helft was ook het ook zover, Ferry ging goed door in de zestien van de tegenstander en legde de bal keurig af op Barry die geheel vrij in kon schieten. Na deze 0-1 hadden wij met misschien wat meer geluk ook de 0-2 kunnen maken, maar helaas. Het was zelfs Victoria O die door een foutje achterin van Piek, misschien iets te makkelijk, de 1-1 maakte.

De wedstrijd eindigden wij met 8 man, doordat er 3 man van ons voor verschillende zaken geel kregen en voor aantal minuten naar de kant moesten. De ene kaart was misschien niet terecht en de ander wel, ook kan er misschien wat gezegd worden van de scheidsrechter (op leeftijd), maar wij moeten helemaal niet in deze discussie of situatie komen. Wij moeten hier met elkaar, corrigeren waar nodig, slimmer mee omgaan.

Uiteindelijk werd er afgefloten en stond misschien wel de terechte uitslag op het bord, 1-1. Op naar de volgende pot, Egmondia 2 thuis. Nog 8 potten te gaan waarbij wij er prima voor staan en de focus moet op de komende wedstrijden.

Az ook klaar met donderdagavond voetballen, dus het kan zomaar weer eens druk worden op de training. Ik ben benieuwd donderdag.

                 

                                Kolping Boys 2 – Alkmaarsche Boys 3      1-2

Op deze mooie zondagmorgen mochten wij laten zien dat de slechte wedstrijd van afgelopen week werd veroorzaakt door de bokketocht. De tegenstander was Kolping Boys, waarbij de coach vooraf nog even aangaf nog nooit van ons gewonnen te hebben, dus tja… Kolping stond 6 punten onder ons en kon dus een mooie stap zetten door van ons te winnen. Dat de wedstrijd leeft blijkt uit het feit dat onze Passie, voor vandaag even Pasqualle, zijn avontuur in Parijs een week had uitgesteld. We beschikten niet over een geheel fit team. Richard had last van zin Lies, Ronald heeft een knieblessure opgelopen tegen SVW’27 en Thijs moest nog herstellen van zijn kater, corona of wellicht allebei. Gelukkig keerde Frank en Ferry (klinkt wel lekker) terug van vakantie en was Jördi weer hersteld van Corona.

Vanaf het begin was duidelijk dat wij het betere van het spel hadden en waarbij vooral de verdediging met Sita, Jordi, Jerry en Rico, ijzersterk speelde. Aan de andere kant kregen wij vele opgelegde kansen. Een diepe bal van Jerry glipte onder de voet door de verdediger van Kolping en lag de weg open voor Barry om een 1 op 1 duel aan te gaan met de keeper. Zoals wel vaker had Barry iets moois in gedachte wat eindigde met een veel te gehaast schot in de kruising van het vangnet. Daarna was het Pasqualle die een mooie individuele actie en dito goal afgekeurd zag worden vanwege hands (was het uiteraard niet). Vervolgens werd een rake kopbal van Barry afgekeurd vanwege buitenspel. Op deze momenten laten ook wij zien dat we nog veel kunnen leren. Er werd veel geschreeuwd tot ergernis van beide partijen en de scheidsrechter. Ondanks de vele kansen ging we met de brilstand de kleedkamer in. Robbie ging in de wissel omdat hij vorige week een knie op zijn bovenbeen had gekregen wat een enorme bloeduitstorting tot gevolg had. Na een korte discussie over de opstelling kwam William in het veld. Bij de start van de 2e helft vonden we Vinnie uitgestrekt in de middencirkel. De opmerking, ik ga stoppen met drinken, verwijst naar een ouderwetse verjaardag. Ook in de 2e helft bleven wij de sterkere ploeg en dit resulteerde weer in een aantal mooie (niet te missen) kansen opgezet door ons goed-spelende middenveld. Uiteindelijk was het Sita die zijn billetjes gebruikte om ruimte te maken en de bal afspeelde zodat Barry simpel kon binnentikken. Daarmee knakte het geloof van Kolping op een goed resultaat. Frank kwam daarna binnen de lijnen voor Jerry, die op zijn beurt de vlag overnam en net veel later als boef werd uitgemaakt voor (on)terecht afvlaggen van buitenspel. Niet veel later werd een mooie aanval keurig afgewerkt door Dennis, 0-2. Paul onderscheidde zich door nog een aantal ballen klemvast te pakken. Verder was het Pasqualle die nog een aantal keer alleen op de keeper liep. Het was hem echter niet gegund een ‘afscheids’ doelpunt te maken. Hij vertrekt namelijk voor 6 weken naar Parijs voor zijn werk en mist daardoor 4 wedstrijden. Daarmee gaat de topscoorderstitel dit seizoen zeer waarschijnlijk aan hem voorbij. We zullen hem missen. 3 minuten voor tijd maakte de tegenstander nog de aansluitingstreffer waardoor we het onszelf weer even moeilijk maakte. Uiteindelijk werd er afgefloten en liepen wij zeer terecht als winnaar van het veld. Overigens wel met de nodige schaafplekken en brandwonden. Ach ja, geeft maar weer aan dat we nog steeds tot het gaatje gaan

 

Volgende week spelen we zondag uit tegen Victoria O om 09:30 uur. Ja, u leest het goed. De laatste keer dat we op dat tijdstip hebben gespeeld is in de jongste jeugd en zoals jullie weten is dat voor vele van ons meerdere decennia’s geleden. Voor onze fanatieke en vaste aanhang is dit uiteraard geen probleem.  De thuiswedstrijd verloren wij met 3-4, dus we hebben wat recht te zetten. Tot volgende week mannen.  

   


                           SVW ‘27 2 - Alkmaarsche Boys 3
0-3

Op deze zonnige maar koude zondagochtend, ging het in eerste instantie niet over de wedstrijd maar over ons gezellig uitje van zaterdagmiddag wat voor sommigen eindigde en het ook laat werd in de stad. Eentje kreeg zijn jas niet dicht, de ander was zijn jas kwijt, Vinnie heeft zich aangeboden als zanger op de bruiloft van Barry en er was zelfs een klein valpartijtje, dan weet je het wel. Ons 2e fietstochtje langs 5 verschillende huizen, was weer prima voor elkaar. Complimenten aan de gastheren en vrouwen. In september zal een 3e tocht gehouden gaan worden, je aanmelden (als gastheer) kan bij Vinnie/ Pascal.

De wedstrijd waar wij 14 man hadden, had tegenstander Svw er maar 11, geen grensrechter, terwijl wij bij Svw aan het voetballen waren. Zij hadden hier en daar wat mensen geleend en waren niet op volle oorlogssterkte. Wat ons op zich niet helemaal verkeerd uitkwam na ons uitje. In de wissel begonnen van Rob, Thijs en Richard. Het spelbeeld was dat wij wel aan het aanvallen waren, alleen het tempo lag wat lager dan normaal. Wij kwamen na 25 minuten op voorsprong na een prima voorzet van Vinnie (a la Stengs dit weekend) en Gouwentak stond bij de 2e paal om de bal tegendraads in te schieten. Hij raakte de bal niet goed, maar belangrijkste is dat hij zat. Echte grote kansen bleven uit, maar wij kwamen ook niet in gevaar.

In de rust gingen Barry en Dennis eruit, Rob en Thijs kwamen erin (Ries bleef lekker op bankie zitten). Pascal ging voorin voetballen naast Gouwentak. Het was Pascal die 0-2 maakte na een prima aanval en voorzet van Thijs. Pascal maakte ook de 0-3 na een heerlijk actie van Rasjid op het middenveld, eerst een lekker poortje en toen een steekpass door het centrum die precies goed was. Belangrijkste is dat wij weer 3 punten konden bijschrijven en ik denk dat de meesten de middag languit op de bank hebben doorgebracht.

Volgende week Kolping Boys uit, 11 uur.  Donderdag allemaal maar weer eens trainen, laatste weken is de opkomst niet al te best. Starten ouderwets om 19:45.

                             

                           Alkmaarsche Boys 2  -  KSV  2                 
4-2

De wedstrijd vandaag tegen de nummer laatst, dan gaat toch op één of andere manier de iets makkelijke modus aan, lijkt het wel. De tegenstander was vandaag misschien niet het belangrijkste, de wedstrijd stond ook in het teken van de cameraploeg die met Rasjid mee kwam voor het programma Dragons Den. Rasjid heeft een koelmachine voor blikken bier uitgevonden, koud bier is sowieso belangrijk, maar voornamelijk met het oog op statiegeld van de blikken. Volgende week zondag mag hij pitchen. De cameraploeg kwam wat beelden van de kleedkamer (met toestemming van iedereen) filmen en momenten van de wedstrijd.. Er werd zelfs verzocht om een kwartier eerder aanwezig te zijn, dus 10:30 ipv 10:45, maar het nut daarvan snapte niemand. 

Na het gebruikelijke teken van Barry mochten wij omkleden, eerst was er weer een momentje in de kleedkamer om een cadeautje uit de lief en leedpot te geven. Baby 4, Romée Mila Maria, van dit seizoen was geboren, de gelukkige ouders ditmaal Jerry en Aike. Gefeliciteerd!  

In de wissel begonnen vandaag Frank, Jordy en terug van een lange blessure Thijs. Goed dat je weer bij bent Thijs. 

De wedstrijd was rommelig, wij maakten het ons zelf te moeilijk of wij dachten er te makkelijk over. Af en toe voetbalden wij wel leuk, maar ook achterin moesten wij oppassen. Toch was er de voorsprong door gelegenheidsspits Ferry, die een voorzet van Edwin prima volleerde en 1-0 maakte. De 2-0 was een moment dat scheidsrechter Grietzen net even te vroeg affloot om voordeel te hanteren na een handsbal, de prima actie en goal van Pascal ging dus niet door, maar Jerry mocht hierdoor aanleggen van 11 meter, 2-0. De 3-0 was van de man die de cameraploeg had meegenomen, hij dacht ze zijn er niet voor niks, dus schoot van een meter of 22 met prima boog de bal over de voor de goal staande keeper. Vlak voor rust kwam KSV op 3-1, wat niet nodig was geweest. 

In de 1ste helft had ook de cameraploeg het koud gehad volgens mij en wilde in de rust de 3e helft al nabootsen. Kortom de thee bleef in de pot en de koude blikken werden tevoorschijn gehaald en genuttigd, alles voor goed filmmateriaal. Vinnie had zelfs speciaal zijn haar laten knippen door Michelle deze ochtend, Jerry had zijn haar los gedaan om zijn wilde krullen te laten zien, ben benieuwd naar de beelden.

De 2e helft, Pascal en Edwin eruit, Jordy en Frank erin. Thijs afgesproken voor de laatste 20 minuten. Ook de 2e helft was rommelig, wij kregen wel wat kansen maar het was het allemaal net niet, er kwamen zelfs discussies en dat zegt genoeg. KSV kwam eerst nog op 3-2 waardoor wij scherp moesten blijven om het niet weg te geven. Uiteindelijk maakten wij wel de 4-2 via een prima actie van Jordy, Thijs met de assist en Pascal (voor Vinnie erin gekomen) als afmaker. 

 

Wedstrijd niet te lang over nadenken, 3 punten zijn binnen en doorrrrrr
                              Alkmaarsche Boys 3 - Victoria O  2
                 3-4

Ja heerlijk er mocht weer gevoetbald worden. De eerste wedstrijd weer na de lockdown en de feestdagen, waarom noem ik de feestdagen want die liggen al een aantal weken terug? Bij feestdagen is vaak gebruikelijk om presentjes te geven, nou ……

De laatste weken al een paar keer getraind en afgelopen donderdag in de zandbak op het C veld, wat een drama. Zelfs onze lichtvoetige spelers konden hier niet uit de voeten en gingen onderuit. Doordat er een wedstrijd uit viel deze zondag kwam er een plekje vrij op het A veld.

Op het A veld hadden wij 13 man tot onze beschikking, altijd heerlijk momentje als de wissels bekend gemaakt worden. De één kan nog een groter toneelstuk ten tonele brengen dan de ander, zorgt wel voor veel lachende gezichten in de kleedkamer, je zou bijna denken dit is leuk voor elke week. In de wissel Jerry en Vinnie. Frank begon in de basis na 5 maanden afwezigheid, de laatste weken weer bijna pijnvrij aan het trainen. De eerste helft was slordig van onze kant, in de opbouw kwam wij de rust te kort en zodoende creëerde wij geen man meer op het middenveld. Het was misschien ook weer even wennen. De ruststand werd bereikt met 0-3 achterstand, waarvan alle drie de goals cadeautjes waren. Wij hadden een paar kleine kansen gehad, de grootste was misschien voor Dennis die een prima bal van Barry vlak bij doellijn niet wist binnen te werken. Een klein smetje was een gele kaart zo’n tien minuten voor rust aan onze kant, de dader was zich schuldbewust in de rust. 

Na de wissels in de rust, Frank en William eruit, hadden wij afgesproken om wel die extra man op het middenveld te krijgen en vol druk te geven om weer in de wedstrijd te komen. Dit gebeurde ook direct, Pascal werd diep gestuurd door Jordy en Pascal schoot hem keurig binnen. Victoria kwam er eigenlijk niet aan te pas, stonden met rug tegen de muur en het was Boys die aan het aanvallen was. Maar, de tas met cadeautjes was nog niet helemaal leeg en zodoende kwam Victoria uit één van de spaarzame aanvallen in 2e helft ook nog op 1-4.  Wij bleven stug doorgaan met aanvallen en kregen ook de nodige kansen, eerst was het Dennis die uit een prima voorzet van Vinnie de 2-4 maakte, vervolgens met een kopbal uit een voorzet van Jordy ook de 3-4 maakte. Barry had de 4-4 op zijn schoen, maar wist een prima balletje van Jerry net over de keeper maar ook over de lat te wippen. Na het laatste fluitsignaal was er logischerwijs gejuich te horen bij onze tegenstander. 

Helaas ons eerste puntenverlies en nederlaag, waar wij misschien wel meer hadden verdiend. Op naar volgende week KSV thuis.

           HSV Sport 1889 (2) - Alkmaarsche Boys 3             3-4

Vandaag moesten we 10:30 verzamelen op de club. De aanvoerder die de koppies even had geteld maar verder niks zei. Gaf 5 minuten later een korte instructie om even een belletje te plegen naar F. Duiveman die op 300 meter van de club woont. Desbetreffende persoon had een gezellige avond in de partybus gehad en was hierdoor nog lichtelijk onder invloed. Onze aanvoerder gaf hem voor deze actie terecht een plek op de bank.

Eenmaal op het complex aangekomen en na een kort praatje met de trainer van de tegenstander werd al snel duidelijk dat het nog weleens een aparte wedstrijd kon worden. De trainer gaf aan dat er 12 man te laat was gekomen en iemand van het bestuur vanuit zijn nest de wedstrijd door had laten gaan. Als zelf onze #13 P. Hartog met zijn enkels in de blubber staat mag je jezelf toch gaan afvragen of deze wedstrijd wel door mocht gaan.

HSV Sport 1889 kwamen goed uit de startblokken. Een goede steekpass van de linksback op de uit de rug komende nummer 10 die na het omspelen van de keeper de bal keurig terug legde. Hun spits wist hier wel raad mee en schoof de bal in de verre hoek 1-0. Een kwartier hierna viel uit een counter de 2-0. Zoals wel vaker bleef het geloof in een goede afloop bij de mannen van AB groot.
Voor de 2-0 waren er al een paar kansen waren gemist door onze gelegenheidspits Jordy. Dit maakte hij later ruimschoots goed door een goede steekpass op onze topscoorder Barry die oog in oog met de keeper niet faalde en deze met het linkerbeen subtiel langs de keeper schoot.
Enkele minuten later viel de 2-2 uit een corner die in de kluts voor de voeten viel voor de ingevallen F. Duiveman (voor Rasjid) en geen moment twijfelde en deze strak tegen de touwen schoot.

Het kopje thee in de rust smaakte naar meer en dit was na rust gelijk te merken (Rico kwam erin voor William). Wat Rico de 1ste 10 minuten aan het doen was, vragen wij ons nog af. Dat hij de laatste tijd misschien minder naar schaatsen moet kijken en meer focus op voetbal moet leggen, pakte het na 10 minuten schaatsen wel goed op. Onze #8 V. van den Berg die van zich zelf vindt dat hij eigenlijk op elke positie op het veld kan spelen bewees zijn waarde met zijn gouden linkerbeen. Op rand strafschopgebied schoot hij de bal die richting de rechter kruising en werd hij onderweg getoucheerd door de inglijdende verdediger en zo de 2-3 op het scorebord stond (deze hadden ze in de rust speciaal voor Vinnie aangezet).
Na dit doelpunt ging HSV Sport 1889 achterin 1 op 1 spelen en op zoek naar de gelijkmaker. Deze zou ook gaan vallen. De inleiding hiervan was een stevige overtreding van de robuuste verdediger van AB waarbij de dreadlocks door de vlucht vlogen. Een kort genomen vrije trap die via de keeper van AB voor de voeten belandde van een speler van HSV Sport 1889 en scoorde 3-3. Het leek erop dat onze omgeturnde spits “R. Wijmans” die een voortreffelijke wedstrijd speelde een shaggie stond te roken bij de 2e paal en niet attent reageerde op de situatie. Wel mag gezegd worden dat hij een prima wedstrijd heeft gespeeld op de voor hem onbekende rechtsback positie. Met nog 10 minuten op de klok was het turbodiesel D. Karté die vanaf de middenlijn zelf aan het begin van de aanval stond om vervolgens 50 meter te sprinten en de bal uit de draai in de verre hoek schoot, 3-4. Deze stand zou ondanks een scheidsrechter die erg warrig floot en vaak het voordeel van de tegenstander gaf knap vastgehouden.
Mooi resultaat! 7 gespeeld, 21 punten. Blijf zo doorgaan mannen!

#Eendagvoorindeboeken#3punteninde tas#Wereldtitel#MaxVerstappen33#Winst AZopAjax#LookforwardVitesse’22(6)                          Alkmaarsche Boys 2 - St. George 2
                     2-0


Deze zondag stond de wedstrijd tegen ‘de boeren’ uit Spierdijk op het programma. Voor deze wedstrijd hadden wij weer 13 man tot onze beschikking, 1 van de 13 was onze eigen (‘gestopte’) boer met Spierdijkse roots, die ook voor deze wedstrijd weer was opgetrommeld. Jerry, Rob en Paul waren de afwezigen door verschillende redenen.

In de wissel begonnen Vinnie en Richard. Vooraf werd nog over gesproken dat het 1ste van St. George vrij was en daardoor had het 2e wat aanvullingen. Een opmerking was in hoeverre moeten wij wakker liggen van spelers van St George 1? Elf goede voetballers uit Spierdijk zijn er wellicht niet? 

Op het A veld speelden wij een prima en erg degelijke partij. Wij gaven nauwelijks wat weg en keeper Lennart heeft zich maar één keer moeten strekken naar de hoek. Aan de andere kant kregen wij ook niet heel veel kansen, het meeste balbezit was voor ons, maar wij  hadden zeker wel mogen scoren voor rust, o.a. Pascal en Barry hadden de 1-0 op de schoen.

In de rust kwam Vinnie en Richard erin voor Edwin en Rasjid. Richard kwam op voor hem een nieuw positie terecht, namelijk rechtsback. Hij moest hier de 1ste vijf minuten zeker aan werken, want bij de eerste beste aanval van St. George stond Ries ouderwets toe te kijken, maar hij pakte het daarna prima op. Een nieuwe rechtsback is geboren? Het spelbeeld 2e helft was hetzelfde als de 1ste helft, alleen kregen wij meer en betere kansen. Barry, Pascal en Dennis hadden de 1-0 op de schoen, maar de keeper stond in de weg of er werd gefaald in de afwerking. Na een half uur kwamen wij toch op 1-0, na een lange bal van Piek op Pascal, kon Pascal de bal net op snelheid voor de achterlijn halen en ook nog een prima voorzet afgeven. Bij de 2e paal stond Barry klaar om de bal prima tegendraads in te koppen. Na afloop werd er nog aan Barry gevraagd of dit zo de bedoeling was of dat hij hem verkeerd raakte? Als Barry een goal maakt is het een bewussie en dus geen twijfel mogelijk. 

Tien minuten voor tijd besliste wij het duel, nadat weer Barry scoorde. Een crossbal van Vinnie werd niet helemaal goed weggewerkt achter door St George en Barry twijfelde niet en nam de bal randje zestien in een keer uit de lucht, laag en hard in de hoek, 2-0.


Komende week allemaal ff rondje lopen om de conditie op peil te houden, op naar zondag HSV Sport uit, 11:30.‚Äč

Geen wedstrijdverslagen gevonden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!