Boys 1 nog niet klaar.... - v. v. Alkmaarsche Boys

Boys 1 nog niet klaar....

Boys 1 nog niet klaar....

12 augustus 2007 0:00


De selectie van Alkmaarsche Boys heeft zich aan het publiek mogen presenteren. De Alkmaarders hebben tot doelstelling om dit seizoen bovenin mee te draaien. Afgelopen twee seizoenen presteerde de rood/witte formatie van trainer/coach Cor Smit sterk in het bekertoernooi (resp. halve- en kwartfinalist) maar dit seizoen zijn de peilers gericht op de competitie. "Een plaats bij de eerste drie", zegt de Purmerendse oefenmeester zonder twijfels.
De voorbereiding loopt bij de Alkmaarders nog wat stroef (twee nederlagen en een gelijkspel) mede door afwezigheid van doelman Dennis Pluijmers, en de spelers Ferry Duiveman, Tim Suijkerbuijk en Kevin Duiveman. Laatst genoemde is een 19-jarig talent die afkomstig is van Stormvogels Telstar BVO maar net als de anderen nog niet wedstrijdfit.
De selectie bestaat verder uit de jeugdspelers Ryan Esser (16) en Miguel Hoepel (17). Verdediger Esser speelt nu al anderhalf seizoen in het eerste elftal en zal vermoedelijk ook dit seizoen een basisplaats achterin bezetten, middenvelder Hoepel maakte eind vorig seizoen zijn debuut in het keurkorps en laat in de voorbereiding een goede indruk op zijn trainer achter.
In de verdediging verving doelman Rob Zoon op het Kaasstadtoernooi Pluijmers, Zoon is met z'n dertigste een van de meest ervaren spelers in de selectie. De verdediging zal verder bestaan uit talent Esser en de dus nog afwezige aanvoerder Ferry Duiveman, Suijkerbuijk en Kevin Duiveman. Ook de jonge Sander Bakker (17) en Sander Bijl zijn gegadigden voor de achterste linie.
Het middenveld kent twee nieuwe namen, Dennis Karte en Ronald Gouwentak zullen daar spelen samen met Jordi Negenman en dus hoogstwaarschijnlijk de talentvolle Miguel Hoepel. Alhoewel de concurrentie klaar staat in de vorm van Rob de Wit en andere talenten, Jimmy de Leeuw, 18 jaar en Raymond Brandsma, 17 jaar. Door de afwezigheid van het kwartet verdedigers speelde Karte dit toernooi overigens niet onverdienstelijk als laatste man.
De 33-jarige spits Richard Wijmans is de routinier bij De Boys, de aanvaller moet de concurrentie aan met de nieuwkomers Mike Koster en Nick Stapper-Knudsen. Stapper-Knudsen liet in de eerste helft tegen Kolping zien een goede voetballer te zijn die alleen nog wat scherpte mist. Verder kunnen voorin ook Thijs Lekkerkerker, Sander van Kooperen en Jurgen Hoepel uit de voeten.
Naast Trainer/coach Cor Smit zal de technische staf bestaan uit Assistent trainer Arjan Huisman, Keeperstrainer Jacco Hoekmeijer en Technisch adviseur Johnny van Bochove. De begeleidingsstaf bestaat uit Cor Bijleveld (Teammanager), Gerard Groen (Fysio) en Twan Rijff (Assistent scheidsrechter). (es)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!