Trotse voorzitter over Panda 1 - v. v. Alkmaarsche Boys

Trotse voorzitter over Panda 1

Trotse voorzitter over Panda 1

18 juni 2007 0:00


Kampioenen, kampioenen, olé, olé, olé!!

Het voetbalseizoen leek afgelopen op 1 juni. Maar daarna gebeurde er nog iets opmerkelijks. Want Alkmaarsche Boys was nog steeds in de strijd, met Panda 1 in de strijd om het straatvoetbalkampioenschap van Nederland..Wie is Panda 1, vraagt U zich af. Ik stel ze voor: Mohammed Darri, Huseyin Elmaci ,Erham Berber, Moustapha Aitsarmane, en Serdar Gumus. Ze werden in het hartje van Nederland begeleid door Houssaine Aitasmane en Robin de Haan.
Waar was de grote kampioensfinale? Op het belangrijkste plein van Nederland, de Dam dus. Onze jongens speelden tussen het Paleis en het Monument ter nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog, op een historische plek dus. En de dag zou ook historisch worden voor Alkmaarsche Boys. Nooit eerder is er een naam van een Boysspeler omgeroepen op de Dam, nooit eerder werd er een Boysteam kampioen van Nederland. Dat gebeurde allemaal op zaterdag 16 juni 2007!!!
Ik geef U de feiten. Panda speelde als districtskampioen van West 1 tegen de concurrenten van district Noord (Stars Achilles Asse) – uitslag 4-2, en die van Zuid 2 (Bladella) –uitslag 3-1). En toen zaten we (terecht) zo maar in de finale. Die moest gepseeld worden tegen een team uit West 2, RCL TOP.
Ik weet dat voorzitters geen verstand van voetbal (mogen) hebben, maar ik had gezien dat die Leiderdorpers konden voetballen (Robin wilde zelfs overschrijvingsformulieren uitdelen – en wat mij betreft mag dan ook de leidster meekomen).
Het was een spannende finale. Eerst moest PANDA zweten, maar ineens was de druk weg, want we gingen voetballen en ALKMAARSCHE BOYS was dominant!! We scoorden onreglementair (in een keer vanaf de laatste speler, en dat mag niet – maar o.i was dat er wel degelijk een afspeeltje geweest). Maar we wonnen met strafschoppen 4-1, er is dus toch gerechtigheid.

Beste Panda’s,
Jullie waren de besten op 16 juni 2007 en ik was blij dat ik er was samen met onze jeugdvoorzitter, en wij zijn zeer trots op jullie. Jullie wonnen niet alleen, maar droegen het mooie rood-wit geblokte shirt van Alkmaarsche Boys. Jullie hebben je zeer sportief gedragen en jullie waren een sieraad voor onze club Onze club bestaat 75 jaar, maar was nog nooit KAMPIOEN VAN NEDERLAND. Ik wil jullie dan ook van harte bedanken voor de prachtige voetbalmomenten – en ik reken ook op meer, uiteraard bij Alkmaarsche Boys.
Grote bewondering heb ik, als trotse voorzitter, natuurlijk ook voor begeleider Hoesseyin, en voor de trainers Mike en Willem..

Gerard de Vriend
(db/es)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!