Kleine overwinning Jong Alkmaarsche Boys

26 oktober 2006 0:00

Een zware blessure Sercan Alcu overschaduwd duelwinst.

De eerste wedstrijd in de Jong Senioren competitie leverde een kleine overwinning op voor Jong Alkmaarsche Boys. Thuis tegen Jong LSVV werd het 3-2, hoewel de wedstrijd niet het einde haalde door een zware blessure van aanvaller Sercan Alcu. De 17-jarige spits kwam ongelukkig terecht na een actie op eigen helft, per ambulance werd Alcu naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd. Een eerste diagnose luisterde naar een zwaar gekneusde rib. De ziekenboeg bij de selectie van Alkmaarsche Boys kent dit seizoen ongehoord veel spelers, voor de wedstrijd moest ook keeper Cees Broekhuijsen zich afmelden met een ernstige knieblessure. Broekhuijsen liep zondag, zoals het er nu naar laat uitzien, een beschadiging aan zijn meniscus op. Samson Gebremeskel meldde zich al dinsdagavond geblesseerd af, maar de verwachting is dat de A-junioren a.s. zondag wel weer een beroep op hem kunnen doen. Uit voorzorg haalde de technische staf na een kwartier in de 2e helft Ryan Esser naar de kant toen hij aangaf last te hebben in zijn liesstreek.

In de eerste helft was Alkmaarsche Boys iets sterker, twee keer kwamen de Alkmaarse talenten op voorsprong, via eerst Jimmy de Leeuw en vervolgens via Sander van Kooperen, Beide keren op aangeven van Halit Cam. LSVV kwam twee maal terug door te weinig doortastend optreden van de rood/witte verdediging. Na een ruststand van 2-2 ging Alkmaarsche Boys in het tweede bedrijf aanvallender spelen en dat gaf een leuker wedstrijdbeeld. Cam bekroonde zijn optreden met de winnende treffer, nadat hij eerder faalde alleen voor de keeper, scoorde de 21-jarige aanvaller nu met een prachtige lob. Tegelijkertijd met het doelpunt bleef Alcu op eigen helft geblesseerd liggen, omdat het er in eerste instantie zeer ernstig uitzag werd al snel besloten de wedstrijd niet uit te spelen. Met nog 13 minuten op de klok bleef het dus 3-2.