Jong Alkmaarsche Boys start met zege

17 september 2006 0:00

De eerste competitiewedstrijd stond op 't programma voor het jonge team van trainer/coach Arjan Huisman, tegenstander was het reserveteam van Con Zelo.
Voor de rust waren beide teams gelijkwaardig en moest doelman Rob Zoon, die de geblesseerde Cees Broekhuysen verving, daadkrachtig optreden. Toch was de beste kans voor Jong Alkmaarsche Boys. Na een duidelijke overtreding in de 16-meter mocht Sander van Kooperen aanleggen vanaf de penaltystip maar de jonge spits miste deze zondagochtend de scherpte en wist het doel niet te vinden.
Na een 0-0 ruststand werd Jong Alkmaarsche Boys in de tweede helft duidelijk beter. De ingevallen Jimmy de Leeuw nam het team op sleeptouw en de druk op het Con Zelo doel werd steeds groter. De Leeuw zelf wist uiteindelijk het net te vinden, vanaf 25 meter schoot hij met rechts hoog in en liet de doelman kansloos, 1-0. Verder kon de ploeg niet uitlopen maar de eerste drie punten zaten verdiend in de pocket. (jvb / es)