Facebook Toestaan Niet toestaan

Wisselend succes selectie Alkmaarsche Boys

20 augustus 2006 0:00

Waar in diverse delen van het land de noodscenario's vanwege hevige regenval uit de kast werden getrokken, moest dit weekend de selectie van Alkmaarsche Boys toch voetballen. In de ochtend speelde Jong Alkmaarsche Boys thuis tegen Jong ADO'20 en 's middags was het de buurt aan Alkmaarsche Boys 1 tegen 1e klasser Hoofddorp.

Jong Alkmaarsche Boys speelde tegen Jong ADO'20 wat op papier zeer zeker een sterke tegenstander was. Desalniettemin speelde Jong Alkmaarsche Boys zeker niet slecht en speelde zelfs in delen van de wedstrijd goed voetbal. Echter door het feit dat we te maken hebben met een jonge groep en wederom spelers in hebben moeten zetten vanuit de A1 en de B1 kwam Alkmaarsche Boys fysiek zo nu en dan tekort. De wedstrijd liep uiteindelijk uit naar een 1-7 overwinning voor ADO'20, echter doet de uitslag er niet toe in deze voorbereiding. De spelersgroep heeft wederom een wedstrijd in de benen en er komen nog enkele weken aan om dit team klaar te stomen voor de competitie.

Alkmaarsche Boys mocht oefenen op een bijzondere locatie ergens in de duinen van Bakkum op het terrein van Duin en Bos. Tegenstander was 1e klasser Hoofddorp die in de competitie uit gaat komen tegen stadsgenoot AFC'34 1.
Hoofddorp was op trainingskamp in onze regio en Alkmaarsche Boys ging de confrontatie niet uit de weg. De eerste helft werd er redelijk gevoetbald en op fraaie wijze door een doelpunt van Tim Suikerbuik kwam Alkmaarsche Boys op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust werd het nog 2-0 voor de Boys door een doelpunt van Rob de Wit.

Na rust waren er voor beide partijen kansen echter was het Alkmaarsche Boys die het beste uit de verf kwam en de wedstrijd bleef voetballen. Er werd ook hard gewerkt en die combinatie maakte het dat Hoofddorp niet in staat was gelijk te komen. Wel werd het nog 2-1, maar de Boys speelde de wedstrijd goed uit. Noemenswaardig detail was nog het debuut van Rob de Leeuw die als 15-jarige B-junior zijn opwachting maakte in Boys 1, wat hij zeker niet onverdienstelijk deed.

Aanstaande dinsdag gaat het dan voor het 'eggie' in de districtsbeker tegen zaterdag 1 van Flamingo's, thuis om 19.00 uur. U bent er dan toch ook? (mk)