Benadering spelers door andere clubs - v. v. Alkmaarsche Boys

Benadering spelers door andere clubs

Benadering spelers door andere clubs

25 mei 2006 0:00


Beste voetballers,

Diverse teams binnen onze gelederen hebben dit seizoen goed gepresteerd. Hierop mag een ieder oprecht trots zijn, en dat zijn wij natuurlijk ook!
Echter zijn de knappe prestaties van Alkmaarsche Boys ook bij andere clubs opgevallen en dat is leuk maar heeft ook een negatieve kant van de medaille. Alkmaarsche Boys is van mening dat een iedere voetballer zich op zijn niveau zo goed mogelijk moet kunnen ontwikkelen, wij zijn dan ook verheugd als er belangstelling is vanuit betaald voetbalorganisaties voor talentvolle jeugdspelers. Nu blijkt echter, en dat is niet voor het eerste jaar, dat ook andere Alkmaarse amateurclubs azen op veel van onze spelers en dat veel (jeugd)spelers hier "gevoelig" voor zijn. Omdat het overstappen naar een andere vereniging niet altijd ten goede komt aan de ontwikkeling van de betrokken voetballer wil ik een ieder die benaderd wordt toch nog even het navolgende meegeven. En dan heb ik het nog niet over veel beloftes die door sommige clubs gedaan worden maar uiteindelijk niet nagekomen kunnen worden.

Alkmaarsche Boys is een vereniging waarbinnen het presteren in een aangename sfeer mogelijk wordt gemaakt voor ieder voetballend lid. Binnen onze vereniging is een opwaartse spiraal te zien van de prestatiegerichtheid, een mooi voorbeeld is ons B1-junioren team welke dit seizoen kampioen is geworden en aankomend seizoen in de Hoofdklasse zal uitkomen.
Talentvolle spelers, en daar lopen er gelukkig veel van rond binnen de club, krijgen bij Alkmaarsche Boys de kans eerder door te schuiven naar hogere leeftijdsgroepen. Een goed voorbeeld hebben we de laatste tijd allemaal kunnen lezen in de media, waarin uitgebreid aandacht werd besteed aan onze B-junioren die al speelminuten hebben gekregen in ons eerste elftal!! (bij welke club krijgen spelers op zo'n jonge leeftijd deze mogelijkheid om al ervaring op te doen?)

Ons eerste elftal heeft fantastisch gepresteerd, met een heel jong elftal wist de ploeg de 1/2 finale van de beker te halen. Uiteindelijk was Hoofdklasser Spakenburg met 1 doelpuntje te sterk, zoals te zien was op RTV-NH. Dit biedt perspectief voor komend seizoen.
De opwaartse spiraal qua prestatiegerichtheid wordt komend seizoen ook doorgezet in het verkleinen van de overstap vanuit de junioren naar het eerste elftal. Hiervoor komt komend seizoen het elftal onder 23 jaar (Jong Alkmaarsche Boys) uit in competitieverband. Veel talenten zullen zich via dit elftal kunnen ontwikkelen, en zich in de "kijker" spelen.

Zoals je ziet doet Alkmaarsche Boys er alles aan om voetballers beter te maken, ook komend seizoen zal deze ontwikkeling zich verder doorzetten. De contacten met betaald voetbalorganisaties zijn goed, vraag je zelf dus goed af waarom je de sfeervolle vereniging Alkmaarsche Boys eventueel zou verlaten. Mijn advies: vraag je vrienden om bij jouw club, Alkmaarsche Boys, te komen voetballen! Mocht je twijfels hebben en/of iets willen vragen, spreek mij dan gerust aan, stuur een email of bel me op, hier ben ik tenslotte voor.

Met vriendelijke groeten,
Alkmaarsche Boys

Johnny van Bochove
Technisch adviseur
06-53268623
(rn)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!