Alkmaarsche Boys klopt Dirkshorn en treft nu De Rijp in nacompetitie

4 juni 2023 20:15

ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie en houdt daarmee de hoop op promotie naar de derde klasse in leven. De ploeg van trainer Arjan Huisman won op eigen veld met 3-1 van Dirkshorn.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft en daarbij was Pablo Sandes de Oliveira de gevierde man aan Alkmaarse zijde met een hattrick. De spits opende na ruim tien minuten koppend de score na een voorzet vanaf rechts. Dirkshorn kwam snel terug middels een treffer van Wilco Gootjes, maar even later stond Sandes de Oliveira weer op de juiste plek om raak te koppen nadat Iliass Ait Kassi eerst nog de paal had geraakt. Kort voor de rust maakte de Boys-aanvaller zijn derde van de middag.

Nadat Sercan Yilmaz met een vrije trap nog de lat had geraakt had Alkmaarsche Boys in de tweede helft wel een overwicht, maar bleek men slordig in de afronding. Desondanks werd de winst veilig gesteld.

In de tweede ronde van de nacompetitie speelt Alkmaarsche Boys komende zondag 11 juni tegen derdeklasser SV De Rijp. Mocht dat duel ook gewonnen worden dan volgt er nog een finale op neutraal terrein.