LET OP: Gratis parkeren aan banden gelegd - v. v. Alkmaarsche Boys

LET OP: Gratis parkeren aan banden gelegd

LET OP: Gratis parkeren aan banden gelegd

13 april 2023 10:30


De gemeente heeft klachten gekregen over langdurig parkeren op het parkeerterrein bij sportcomplex de Oosterhout. Voor sportende mensen en haal- en brengverkeer voor de Stuiterbol is het lastig omdat forenzen en dagjesmensen de hele dag hun auto/camper parkeren. Een jaar geleden kwam er daarom een verzoek vanuit Alkmaar Sport om hier een oplossing voor te bedenken. Op 15 december is dit verzoek bij de gemeenteraad neergelegd en is er besloten om op het eerste gedeelte van dit parkeerterrein (circa 40 parkeerplaatsen) betaald parkeren in te voeren. De tarieven komen overeen met de tarieven op de Willem Alexanderlaan.

Het achterste gedeelte met circa 100 parkeerplaatsen blijft vrij parkeren.

De maatregel gaat in per 1 mei 2023 en na ongeveer 6 maanden wordt de maatregel geëvalueerd in samenwerking met verschillende sportverenigingen.

In het linkergedeelte op de foto (oranje omlijning) geldt er betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 09.00 – 20.00 uur. En op zondag van 12.00 – 17.00 uur. De eerste 2 uur is het parkeren gratis, daarna betaalt u €1,50 per uur. Let op, u registreert altijd uw kenteken bij de automaat.

In het rechtergedeelte op de foto (blauwe omlijning) is het vrij parkeren en hoeft u niet te betalen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!