Alkmaarsche Boys blijft meedoen in titelstrijd na late winst op HSV Sport - v. v. Alkmaarsche Boys

Alkmaarsche Boys blijft meedoen in titelstrijd na late winst op HSV Sport

Alkmaarsche Boys blijft meedoen in titelstrijd na late winst op HSV Sport

3 april 2023 18:30


ALKMAAR - Met nog vier wedstrijden te gaan in de 4e Klasse B lijkt de strijd om de titel definitef te gaan tussen DWB en Alkmaarsche Boys. Beide ploegen wonnen zondag hun duel al deed Alkmaarsche Boys dat in de thuiswedstrijd tegen HSV Sport pas in de absolute slotfase: 2-1.

Zonder de geschorste topscorer Sercan Yilmaz en een handvol geblesseerden was het wederom puzzelen voor trainer Arjan Huisman. Gelukkig waren een aantal voormalig eerste elftal spelers bereid om de stoute schoenen weer aan te trekken en zo begon de Alkmaarse ploeg met o.a. Jordy Piek, Jimi Kooge, Pascal Hartog en Hugo van der Sluis in de basis. Belust op revanche na een eerder onnodige 0-0 in Hoorn tegen HSV Sport ging de thuisploeg fel van start en het was Ginyo Vrede die al binnen twee minuten de paal raakte. Nog eens twee minuten later was het wel raak toen een afgemeten voorzet van Kooge door Pablo Sandes de Oliveira tegendraads tegen de touwen werd gekopt. Toch kon Alkmaatsche Boys deze prima start niet vasthouden. HSV Sport hanteerde veelal de lange bal op de sterke spits Ian de Vries waarna de rest bijsloot. De thuisploeg had hier de nodige moeite mee en na dik een half uur kwamen de gasten op gelijke hoogte toen de vrijstaande Ali Choukair kon binnen schieten.

Na de rust, de geblesseerde Van der Sluis was het in het doel vervangen door de ook al niet geheel fitte Ruben Schendelaar, ging Alkmaarsche Boys vol voor de winst, maar ontbrak vaak net het geluk en precisie in de afwerking. Het inbrengen van Miquel Dubois, Khalid Ezhar en later ook Mick Boon bracht nieuw elan bij de thuisploeg en bijna was het Pascal Hartog die scoorde, maar zijn harde volley ging net over. Waar het op een puntendeling leek te eindigen sloeg de Huisman-equipe bij het ingaan van de blessuretijd toch nog toe. Vanaf de rand van de zestien haalde Sandes de Oliveira hard uit buiten bereik van keeper Jager met een vreugde-explosie tot gevolg. In de daaropvolgende aanval van de gasten beging Haidrikson Laito een oliedomme overtreding en kreeg direct rood. In het tumult dat ontstond was scheidsrechter Mahieu de verstandigste en floot af.

Na afloop werd bekend dat koploper DWB met 0-2 bij De Valken had gewonnen waardoor de ploeg uit De Weere een voorsprong van twee punten behoudt. Na het vrije paasweekend gaat Alkmaarsche Boys op 16 april op bezoek bij Berkhout terwijl DWB dan hekkensluiter SSV ontvangt. Een week later treffen Alkmaarsche BOys en DWB elkaar op Sportpark Overdie.

Alkmaarsche Boys - HSV Sport 2-1 (1-1)
4. Pablo Sandes De Oliveira 1-0
33. Ali Choukair 1-1
90. Pablo Sandes de Oliveira 2-1

Bron: Alkmaars Dagblad
Foto's: DP Sportfotografie

Alkmaarsche_Boys_-_HSV_Sport_29.JPG

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!