Competitie weer spannend

4 december 2022 17:00

ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de ongeslagen status van Kwiek '78. Na zeven overwinningen en twee gelijke spelen verloor de koploper uit Avenhorn met 1-0 op Sportpark Overdie.

Op deze frisse zondagmiddag werd het geen beste pot, maar wel één die van het begin tot het eind spannend was. De koploper begon sterker, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam de Huisman-equipe steeds beter in het spel. Tot echt grote kansen kwam men niet en zo ging men doelpuntloos rusten.

Acht minuten na de pauze was het echter wel raak via Furkan Kebapci. Met de nodige strijd bleef Alkmaarsche Boys overeind en overleefde ook een slotoffensief van Kwiek.

Door de zege is de spanning helemaal terug in 4B. Na tien wedstrijden is Kwiek '78 nog wel koploper met 23 punten, maar wordt men op de voet gevolgd door DWB (22), Alkmaarsche Boys (20) en St. George (20). Komende zondag 11 december wordt de eerste helft van de competitie afgesloten. Alkmaarsche Boys gaat dan op bezoek bij de nummer vijf in de stand, De Valken in Hem.

Foto's: DP Sportfotografie