Alkmaarsche Boys in enerverende derby langs Alcmaria Victrix

28 november 2021 19:15

ALKMAAR - Alkmaarsche Boys heeft een enerverende derby bij Alcmaria Victrix met 3-4 weten te winnen. Het werd een wedstrijd met twee gezichten waarin Alcmaria Victrix bij rust met 2-0 voor stond, maar de Boys in de tweede helft keihard toesloegen.

Alkmaarsche Boys was weliswaar gehavend door enkele blessures, maar dat mocht geen excuus zijn voor wat men in de eerste helft liet zien. Door een kopbal van Dimaggio Senchi en een fraaie vrije trap van Yannick Combee was de 2-0 voorsprong voor de thuisploeg dan ook verdiend te noemen.

Blijkbaar heeft trainer Bas IJsselstijn zich in de rust laten gelden want na de rust stond er een heel ander Alkmaarsche Boys op het veld. Er wordt voor elke meter gestreden en men liet de thuisploeg er niet meer onderuit voetballen. Tussen de 57e en 66e minuut scoorde de ploeg ook nog eens drie keer. Tweemaal door Bert Inecia en tussendoor wist ook Mick Boon het net te vinden. Toch kwam Alcmaria terug tot 3-3 door Koen Rootring. Het was in de78e minuut uiteindelijk Kevin Stoop, die eerder al eens de lat had geraakt, die zijn oude ploeg pijn deed. Op aangeven van Inecia kon hij de 3-4 binnen schieten, wat uiteindelijk de eindstand zou betekenen.