Corona maatregelen [update donderdag 15-okt 22:00]

28 september 2020 20:45


Update donderdag 15 okt (21:45 uur)
Helaas zijn de Corona maatregelen aangepast. Hier hebben wij als Alkmaarsche Boys zich ook aan te houden. Het bestuur heeft donderdagavond 15 oktober extra (digitaal) vergaderd en heeft de volgende mededelingen:

Update 15 oktober:

Beste leden en ouders/verzorgers,

Op de eerste plaats willen we aan iedereen een groot compliment geven. De manier waarop iedereen zich de afgelopen weken heeft aangepast is fantastisch. Bedankt voor jullie medewerking, hoe lastig ook. Ondanks alle aanpassingen van de afgelopen periode, heeft de overheid toch besloten om strengere regels te hanteren voor ons als voetbalvereniging.

Met ingang van woensdag 14 oktober, 22.00 uur, gelden de volgende regels:

Wedstrijden
Alle competitie- en oefenwedstrijden, uit en thuis, voor alle leeftijdscategorieën zijn niet meer toegestaan. De KNVB heeft t/m het weekend van 7 en 8 nov alle wedstrijden uit de competitie gehaald. Wij wachten de verdere berichtgeving af.

Trainingen
De groepstrainingen vanaf 18 jaar zijn niet meer toegestaan. De groepstrainingen tot en met 17 jaar zijn nog wel toegestaan. De trainers informeren de betreffende teams. Walking Football kan niet meer plaats vinden tot nader bericht. Ook het zaalvoetbal kan ook geen doorgang vinden. Voor het JO19 team heeft het NOC NSF wel een uitzonder gemaakt, deze mogen wel onderling sporten, ook al is een speler met dispensatie 18 jaar.

Kleedkamers
Kleedkamers blijven gesloten. Voor de jeugdteams: kom in trainingskleding naar de club, douchen en omkleden is niet mogelijk in het kleedgebouw. In overleg zal het toilet beschikbaar zijn.

Kantine
De kantine blijft gesloten. Verder blijft de regel van toepassing dat er geen ouders/verzorgers op het complex aanwezig mogen zijn en is het complex voorlopig op zondag gesloten. Op zaterdagochtend traint vooralsnog alleen de Victory Boys.

Financiële impact

Het bestuur zal zich de komende weken buigen over de financiële impact van deze maatregelen en wat het betekent voor Alkmaarsche Boys. Het bestuur houdt rekening met een scenario dat het voetbal er langer uit kan liggen. In deze analyse zullen we ook de impact op de reeds betaalde en nog te betalen contributie beoordelen. Het is nog te vroeg voor het bestuur om hier mededelingen over te doen.

Wellicht ten overvloede, maar is het dringende advies om geen activiteiten buiten Alkmaarsche Boys om te organiseren. Dit om tegemoet te komen aan de overheid, om de reisbewegingen en contactmomenten tot een minimum te beperken, zodat we hopelijk zo snel mogelijk weer onze wedstrijden spelen.

Bestuur Alkmaarsche Boys

Update 30 sept:

 1. De competities van zowel het veld- als zaalvoetbal gaan door. Ook de trainingen. Er mag gewoon gesport worden, met inachtneming van de al geldende regels.
 2. Er mag geen publiek meer op het terrein aanwezig zijn. Dit geldt ook voor ouders bij jeugdwedstrijden. Ook bij trainingen mogen de ouders het terrein niet op.
 3. Wij verzoeken de kinderen af te zetten bij de ingang van ons complex, waarna ze begeleid zullen worden door de trainers en leiders. Na afloop verzoeken wij iedereen zo snel mogelijk het terrein te verlaten.
 4. Het kleedgebouw is geopend en de toiletten zijn beschikbaar. De geldende regels om zoveel mogelijk thuis om te kleden, zo veel mogelijk thuis te douchen etc. blijft van kracht.
 5. Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs. Laten we hier wel verstandig mee omgaan om te voorkomen dat er teveel mensen op het terrein zijn.
 6. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Echter moeten we dit wel tot een minimum beperken met elkaar. Maak hier afpraken over binnen je eigen team wie er rijdt.

 7. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

 8. De kantine gaat de komende 3 weken dicht. Dit is in het weekend en ook op donderdagavond. Het bestuur organiseert dat de bestuurskamer op wedstrijddagen gebruikt kan worden om scheidsrechters, trainers etc. te kunnen ontvangen.

 9. Wij verzoeken met klem dat de teams niet zelfstandig na blijven zitten in bijvoorbeeld de kleedkamer, de tribune of op het terrein. Ook meegebrachte alcoholische dranken om toch een soort van 3e helft te hebben is niet toegestaan. Sporten mag, daarna het terrein verlaten.

 10. Walking Football kan door gaan. Echter geldt ook voor deze doelgroep dat de "koffie nazit" voorlopig niet meer plaats kan vinden.
 11. De ALV staat gepland voor maandag 26 oktober. Hiervoor wordt een uitzondering gemaakt, mits we niet boven de grens van het toegestane maximum gasten die binnen mogen zijn komen. Het bestuur laat vooralsnog dit moment staan en wacht de eventuele nieuwe maatregelen af. We komen later met een besluit of de ALV doorgaat, verzet wordt of digitaal plaats gaat vinden.

Wij beseffen dat de maatregelen verre gevolgen heeft. Echter moeten wij ons hier gezamenlijk aan houden en wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking. Als u vragen heeft wendt u zich dan tot een van de bestuursleden.

 
Update dinsdag 29-sept (14:15 uur)
De KNVB heeft vandaag laten weten dat de wedstrijden voor zowel de zaal- als het veldvoetbal de komende 3 weken door blijven gaan. De KNVB laat weten dat het veilig en verantwoord is om te blijven voetballen, mits we ons aan de regels houden.
Wat we verder weten is dat de kantine de komende 3 weken dicht zal zijn en dat er geen publiek bij de wedstrijden mogen zijn.
Morgen (woensdag) ontvangen de verenigingen meer praktische informatie en verduidelijking over de aangekondigde maatregelen.
Vanavond om 18.00 uur gaan de maatregelen in. Voor de trainingen verzoeken we dan ook de ouders het complex niet te betreden en de kinderen door de trainers op te laten halen. Wij zullen dit dit zo snel mogelijk op het complex ook duidelijk zichtbaar maken.
Woensdag een nieuwe update.
 
 
Maandag 28-sept (20.00 uur)
Vanavond hebben we in de persconferentie mee kunnen krijgen dat er nieuwe maatregelen zijn aangekondigd voor de komende 3 weken.
Deze maatregelen zijn nog heel vers en het is nog niet te doen voor ons om op alle praktische vragen antwoord te geven vanavond. Wij begrijpen de zorgen of de vragen die er leven, maar wij moeten even geduld hebben.
 
De KNVB heeft dinsdagochtend crisis overleg en zal daarna met de eerste communicatie naar de verenigingen komen. Ditzelfde geldt ook voor de gemeente Alkmaar.
Zodra er meer duidelijkheid is zullen wij dit ook direct communiceren.‚Äč

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!