Maandnieuws Boys 3 - v. v. Alkmaarsche Boys

Maandnieuws Boys 3

Maandnieuws Boys 3

3 oktober 2019 10:15


Na het vorig seizoen ongeslagen kampioen te zijn geworden staat er voor Alkmaarsche Boys 3 weer een nieuw seizoen voor de boeg. Zoals vaker gebeurt in het topvoetbal had het succes van het afgelopen seizoen ook een keerzijde. Drie leden van de succesvolle selectie zijn vertrokken; in dit geval zijn Pascal Hartog, Kevin Duiveman en Ferry Duiveman gezwicht voor het grote geld en naar Alkmaarsche Boys 1 getransfereerd. Voor het vrijkomende budget zijn gelukkig waardige vervangers aangetrokken in de vorm van keeper Ramon Stom, Jordy Piek, Ronald Gouwentak en zwager Rico Hennipman. Daarnaast is Thijs Lekkerkerker dit seizoen, na een slepende blessure, gelukkig ook weer aangesloten.

De voorbereiding bestond uit een minitoernooitje tijdens het Kaasstadtoernooi tegen Kolping Boys 3 en Alcmaria Victrix 3 met aansluitend een gezellig samenzijn waarna 3 bekerwedstrijden werden gespeeld.

De 1e bekerwedstrijd was thuis tegen Velsen 6, een degelijk en prima voetballende ploeg waartegen 3-3 werd gelijk gespeeld. De goals waren beauties van Richard Wijmand, Barry v/d Mosselaar en vooral die van Dennis Karte (schitterende lob).

De 2e bekerwedstrijd was bij Schagen United 3, het zou een vrij bizarre wedstrijd worden waarin een 1-3 voorsprong werd verspeeld en met 4-3 werd verloren. Goals waren van Ronald Gouwentak 2 en Barry v/d Mosselaar.

De 3e bekerwedstrijd was bij Alcmaria Victrix 2, een simpele overwinning had moeten worden geboekt maar in het laatste kwartier maakte Alcmaria nog de gelijkmaker. De goals waren van Dennis Karté en een eigen doelpunt.

De 1e competitiewedstrijd was tegen Alcmaria 2 (al weer ja), het werd een moeizame wedstrijd die moeizaam met 3-2 werd gewonnen. Alle 3 de goals waren van Barry v/d Mosselaar

De 2e competitiewedstrijd was tegen Schagen United (al weer ja), na een 2-1 achterstand bij de rust werd het eerste competitieverlies geleden sinds tijden, het werd 4-2. De goals waren van Barry v/d Mosselaar en Richard Wijmans

Andere wetenswaardigheden:

- Voor het Kaasstad toernooi verraste onze rechtsachter het team met de spontane mededeling dat hij al een aantal maanden een dochter heeft. De ‘kersverse’ vader van deze speler (en dus inmiddels grootvader) leek niet heel trots op zoonlief maar is gezien zijn eigen verleden niet in de positie hem te bekritiseren. Hoewel het een goed gebruik is om op een kratje te trakteren bij dit soort heuglijke gelegenheden is dat er helaas nog niet van gekomen.

- Tijdens de 1e bekerwedstrijd lieten Richard en Dennis hun extra klasse zien. Richard door vanaf een meter of 16 de bal hoog in de hoek te volleyen, Dennis door vanaf een meter of 25 de iets te ver voor zijn goal staande keeper de kloppen met een bekeken schot (dat de keeper slechts iets groter is dan onze eigen Ramon deed niets af van de schoonheid).

- Ondanks 50 pils op de zaterdagavond (naar eigen zeggen, overdrijven is een familietrekje dus laten we het op een stuk of 8 houden, ook al genoeg trouwens) stond reserve-reserve-reserve aanvoerder Vinnie v/d Berg in de basis. Hij speelde naar behoren maar vond het niet heel erg om in de rust gewisseld te worden.

- De wedstrijd tegen Schagen United was er 1 om snel te vergeten, niet vanwege het resultaat maar vooral door de manier waarop. Hoewel het een sportieve wedstrijd was wist de scheidsrechter maar liefst 4 penaltys te geven (3 voor Schagen, waarvan 2 zelfs volgens de tegenstander onterecht) en mocht Boys 3 ook nog 2 rode kaarten ontvangen. Het verlies was overigens gemakkelijk te voorkomen geweest als een klein aantal van de vele open kansen was benut.

- Tegen Alcmaria 2 kwam Ramon wat te laat, omdat het de 1e keer was (en omdat hij keeper is) werd dat door de vingers gezien, normaal levert dat uiteraard een wisselbeurt op. In diezelfde wedstrijd wist een wat oudere, licht grijzende, speler de scheidsrechter van dienst een apenkop te noemen. Dat had de week ervoor redelijk op zijn plek geweest, deze keer was het wat misplaatst.

- De bekerwedstrijden lieten een patroon zien, in alle 3 werd een voorsprong genomen van 2 goals die (ondanks vele open kansen) telkens werd verspeeld. Het zal een combinatie zijn geweest van gemakzucht en een gebrekkige conditie

- De 1e competitiewedstrijd was tegen Alcmaria 2, dezelfde ploeg als waar tegen de laatste bekerwedstrijd tegen werd gespeeld. Barry pakte zijn oude hobby weer op en scoorde 3 prima goals maar invalkeeper Mike Kleian was de beste man van het veld, hij hield Boys 3 met verschillende prima reddingen op de been en was met zijn goede trap ook meevoetballend sterk.

- Een klein hoogtepuntje van de wedstrijd was de acrobatische wijze (jaja) waarop de aanvoerder zich met ware doodsverachting (jaja) voor een Alcmaria aanvaller stortte om de 2-3 te voorkomen, dat de ouwe kerel op maandag daardoor nauwelijks meer kon bewegen en geen trap meer op of af kon nam hij daarbij voor lief.

- De laatste wedstrijd van deze maand was weer tegen Schagen United maar gelukkig met een andere scheidsrechter, dat de wedstrijd werd verloren had niets met deze man te maken maar meer met de scherpte van Boys 3. In een periode vlak voor rust dat er met 10 man werd gespeeld (terecht geel voor Jerry de Wit na een duik-handsbal) maakte Schagen 2 goals welke Boys 3 in feite de das omdeden.

- De ziekenboeg: Mede omdat Ronald Slenters is gestopt is deze vooralsnog leeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!