Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Kaassstad Toernooi: Alkmaarsche Boys en SSV in finale

24 augustus 2019 13:00

De strijd om de zilveren kaasberrie zal zondag gaan tussen de organiserende vereniging Alkmaarsche Boys en SSV uit Stompetoren. Beide ploegen wisten zich vrijdagavond te plaatsen voor de finale.

De confrontatie tussen de thuisvereniging Alkmaarsche Boys en de buren van het naar de 3e klasse zaterdag gepromoveerde Flamingo's was een niet altijd eveen goede, maar zeker spannende wedstrijd. Uiteindelijk bleek een doelpunt op slag van rust van Pascal Hartog voldoende voor de overwinning voor de ploeg van trainer Mats Blokdijk.

Kersverse vierdeklasser SSV plaatste zich knap voor de finale na tegen Alcmaria Victrix een 2-0 achterstand teniet te hebben gedaan. Deze stand stond reeds na 25 minuten op het scorebord, maar nog voor rust maakte SSV gelijk, en met iets meer precisie had het zelfs toen al een voorsprong genomen. In de tweede helft verzuimde Alcmaria Victrix het vervolgens af te maken. Men kreeg drie opgelegde kansen waaronder een gemiste strafschop van Djoï de Vries. Vijf minuten voor tijd kreeg men daar de rekening voor gepresenteerd toen Jurgen Schaap de winnende maakte.

Alkmaarsche Boys en SSV treffen elkaar zondag om 14.00 uur op Sportpark Overdie. Tegelijkertijd wordt dan ook de strijd om de 3e en 4e plaats gespeeld tussen Alcmaria Victrix en Flamingo's.

Bron: Alkmaars Dagblad

Foto's: DP Sportfotografie